-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kelionių organizatoriai kreipėsi į valstybę: padėkite mums mokėti algas

Net septyniasdešimt kelionių organizatorių iš įvairių agentūrų dėl susidariusios situacijos prašo pagalbos. Kreipimęsi Lietuvos valstybę kelionių industrijos atstovai teigia, kad koronaviruso situacijos rimtumą ir problematiką pajuto vieni pirmųjų – keliautojų skaičius sumažėjo beveik 100 proc.
Prastai besijaučiantis turistas traukinių stotyje
Prastai besijaučiantis turistas traukinių stotyje / 123rf.com

„Suprantame, jog tai laikina krizė, kuriuos pasekmes jausime dar nežinomą laiko tarpą, tačiau tikime, jog turizmo sektorius bus reikalingas ir pasibaigus šiai epidemijai. Visas turizmo sektorius aktyviai dirba, jog užtikrintume klientų saugumą ir galimybę grįžti į Lietuvos Respubliką“, – rašoma tekste.

Kelionių organizatoriai, norėdami išlaikyti turizmo sektoriaus reputaciją ir išvengti galimų bankrotų, siūlo taikyti Vokietijos „kurzabeit“ modelį – „padėti įmonėms ne atleisti laikinai nereikalingus darbuotojus, o išleisti juos neapmokamų atostogų, kurių metu atlyginimą moka LR Valstybė pagal darbuotojų Sodros atlyginimus“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius