Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Ketvirtadaliui lietuvių Tunisas – visiškai neatrasta šalis, rodo tyrimas

Nors 26 proc. šalies gyventojų Tunisą sieja su karštu klimatu ir garantuotais saulėtais orais, net ketvirtadaliui (24 proc.) lietuvių ši Šiaurės Afrikos valstybė jokių asociacijų nesukelia, rodo Didžiosios Britanijos rinkos ir visuomenės nuomonės tyrimų kompanijos „Baltijos tyrimai“ atlikta apklausa.
Tunisas, Port El Kantaui
Tunisas, Port El Kantaui / Žilvino Pekarsko nuotr.

Anot gegužės 20 – 28 d. atlikto tyrimo, labiau už kitus apie Tunisą nieko negali pasakyti vyresni nei 50 metų žmonės (36 proc.), gyvenantys rajonų centruose, mažuose miesteliuose (34 proc.) ar kaime (29 proc.). Tarp dirbančių šalies gyventojų apie Tunisą nieko nepasakė šeštadalis (17 proc.).

Kelionių organizatoriaus „Star Express“ vadovės Jolantos Gorbačevskos teigimu, nors kelionės į Tunisą Lietuvos keliautojams pristatytos prieš kelerius metus, o atostogaujančiųjų šioje Šiaurės Afrikos valstybėje skaičius palaipsniui didėja, dideliai daliai lietuvių Tunisas išlieka neatrasta ir net perdėm egzotiška valstybe.

„Populiariausių poilsinių kelionių krypčių tarp lietuvių geografija plečiasi gana vangiai – daugiausiai užsienio kurortuose poilsiauti pageidaujantys šalies gyventojai renkasi Turkiją, Graikiją ar Egiptą. Mano nuomone, tai lemia nepakankamas Tuniso, kaip ir kitų potencialių destinacijų, pristatymas šalies turistams, naujų rinkų išjudinimas. Situacija turėtų keistis, kadangi kainos ir išvystytų paslaugų prasme, o taip pat dėl egzotikos – Sacharos dykumos, senovinių berberų kaimų, Kartaginos ar arabiškų kilimų sostinės Kairuano, – Tunisas gali konkuruoti su kitais garsiais Viduržemio jūros kurortais“, – teigia „Star Express“ vadovė.

Minėtojo tyrimo duomenimis, su karštu klimatu ir garantuotais saulėtais orais Tunisą sieja 26 proc. lietuvių, su atostogomis bendrai (poilsiu ir turistinėmis kelionėmis) -– penktadalis (19 proc.) apklaustųjų, kad Tunisas – tai kurortinė šalis įvardino 17 proc. šalies gyventojų, tuo tarpu dešimtadaliui lietuvių ši Šiaurės Afrikos valstybė asocijuojasi su šilta jūra ir gerais paplūdimiais. Dalis apklaustųjų Tunisą sieja su Afrika (8 proc.) bei Sacharos dykuma (5 proc.).

Tunise 2009 metais ilsėtis ketina 0,7 proc. šalies gyventojų. Respondentai, ketinantys 2009 metais apsilankyti Tunise, šią šalį siejo su poilsiu, turistine kelione (57 proc.), karštu klimatu, garantuotais saulėtais orais (43 proc.), Sacharos dykuma (29 proc.), Afrika (14 proc.), kalnais (14 proc.). 14 proc. Tunise šiais metais atostogauti ketinančių apklaustųjų šią šalį siejo su rojaus kampeliu.

18 metų ir vyresnių Lietuvos gyventojų iš 100 Lietuvos vietovių, kurio metu buvo apklausti 1009 šalies gyventojai, apklausa vyko bendrovės „Star Express“ užsakymu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius