-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Konkurentai Plitvicos kriokliams: tokie pat gražūs, bet šiuose galima ir maudytis

Plitvicos kriokliai Kroatijoje yra viena geriausiai atpažįstamų vietų visame žemyne. Žmonės plūsta pasižiūrėti smaragdinio vandens ir pasakiško peizažo, kurį kuria nuo žaluma apaugusių uolų šniokščiantys kriokliai. Tik dažnam būna apmaudu, kad į viliojantį vandenį ten negalima net kojos įmerkti. Bet yra panaši vieta, kur galima laisvai mėgautis vandens malonumais ir panašiu grožiu.
Kravice kriokliai
Kravice kriokliai / 123rf.com nuotr.

Tie, kas buvę prie Kravicės krioklių Bosnijoje ir Hercogovinoje, vadina juos viena gražiausių vietų kelionėje po Balkanus. Įsivaizduokit – natūraliai susiformavęs baseinas, kurį maitina kriokliai, o šią pasakišką vietą supa tankūs medžiai. Atrodo lyg paslėptas rojus.

Kravicės kriokliai yra maždaug 25 metrų aukščio, o vietiniai juos pavadina ir savais „mini Niagaros kriokliais“. Po gero lietaus vanduo čia įspūdingai šniokščia krisdamas į seklų ežeriuką.

Šio gamtos perlo ir vieta labai patogi lankymui. Net keista, kad jie dar nėra itin išpopuliarėję. Kravicės kriokliai yra visai netoli sienos su Kroatija, šalimais siauro ruožo, kur Bosnija ir Hercogovina gauna priėjimą prie jūros. Apie tai, kaip šalis gavo siaurą koridorių iki Adrijos jūros, skaitykite čia: Kaip Bosnijos vos 12 km ilgio pajūris įsispraudė į Kroatijos teritoriją

Netoli yra ir Kroatijos Dubrovnikas, o visai šalia ir Mostaras – viena gražiausių Bosnijos ir Hercogovinos vietų, pirmiausiai pavergianti senojo tilto grožiu. Nuo Mostaro iki krioklių – vos 45 km kelio.

123rf.com nuotr./Mostaras, Bosnija ir Hercogovina
123rf.com nuotr./Mostaras, Bosnija ir Hercogovina

Jeigu norite pasimėgauti maudynėmis, patariama prie krioklių nevažiuoti ankstyvą pavasarį ar nenuvėlinti labai į rudenį. Nors ežeriukas ir seklus, tačiau jį maitina kriokliai, tad vanduo čia neprišyla iki „arbatėlės“. Vandens temperatūra net ir karštą vasarą neviršija 20 laipsnių.

Patekimas prie krioklių yra mokamas. Liepos ir rugpjūčio mėnesiais – 5 Eur už žmogų, kitais mėnesiais būna euru ar dviem pigiau.

Būnant prie krioklių galima ir išsinuomoti valtį, pasiplaukioti laiveliais, yra ir pora restoraniukų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius