-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Latvija stabdo susisiekimą su Nyderlandais, Čekija ir Lichtenšteinu

Latvija penktadienį pranešė nuo ateinančios savaitės stabdysianti keleivinį susisiekimą su dar šešiomis šalimis, įskaitant Nyderlandus, Čekiją ir Lichtenšteiną, dėl didelio sergamumo koronavirusine infekcija, o sugrįžusiems iš visų Europos šalių, išskyrus Vatikaną ir Islandiją, reikės izoliuotis.
Latvija
Latvija / 123rf.com nuotr.

Nuo pirmadienio bus draudžiamas reguliarus keleivinis susisiekimas su šalimis, kuriose 14 dienų kaupiamasis sergamumo rodiklis mažiausiai du kartus viršija Europos Sąjungos ir Europos ekonominės erdvės (EEE) vidurkį. Šiuo metu šis rodiklis yra 856,2 atvejo 100 tūkst. gyventojų.

Nuo praeito pirmadienio galioja reguliaraus keleivinio susisiekimo draudimas su Lietuva, Slovėnija, San Marinu, Nyderlandais, Čekija ir Lichtenšteinu, bet leista atnaujinti susisiekimą su Kroatija, Švedija ir Liuksemburgu.

Sugrįžę į Latviją žmonės neturi izoliuotis 10 dienų tik tuo atveju, jeigu jie atvyko iš Europos šalies, kurioje pastarųjų 14 dienų sergamumas yra ne didesnis kaip 50 žmonių 100 tūkst. gyventojų. Šiuo metu tokiomis šalimis laikomas tik Vatikanas ir Islandija.

Reikalavimas izoliuotis taip pat netaikomas atvykusiems iš Japonijos, Pietų Korėjos, Ruandos, Australijos, Naujosios Zelandijos, Tailando ir Singapūro.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius