TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Laukiniai gyvūnai eina į nutilusius miestus: pasirodo šakalai, danieliai ir net krokodilai

Milijonams žmonių dabar gyvenant karantino sąlygomis ir retai paliekant namus, į nutilusias miestų gatves atklysta laukiniai gyvūnai, kuriuos anksčiau atbaidydavo čia viręs gyvenimas. Paryžiaus priemiestyje pasirodė elniai, Tel Avive – šakalai, Meksikos paplūdimyje – krokodilai.
Šakalai Tel Avive
Šakalai Tel Avive / „Scanpix“/AP nuotr.

Kovodami su koronaviruso plitimu, daug šalių valdžių įvedė karantinus. Didelėje dalyje pasaulio dauguma žmonių stengiasi likti namie, į lauką išeina tik esant reikalui. Gatvėse drastiškai sumažėjo ne tik pėsčiųjų, bet ir automobilių. Dangui nurimus nuo lėktuvų garso, jūrose ir upėse sulėtėjus srautui, pagerėjo oro ir vandens kokybė.

Visa tai padarė įtaką ir gyvūnų elgsenai – vis pasirodo žinios iš įvairių pasaulio kampelių, kad į miestus užklysta laukiniai padarai.

Balandžio 12 d. Prancūzijos Boissy-Saint-Leger mieste, esančiame už 17 km nuo Paryžiaus, pasirodė du danieliai. Tai nufilmavęs Christophas Legrandas „France 3“ sakė, kad gyvūnus Paryžiaus priemiesčio gatvėse jis pamatė apie 8 val. ryto. „Gaminausi pusryčius ir išgirdau keistus garsus. Pro langą pamačiau du raguotus danielius, kurie ramiai ėjo iš vienos gatvės į kitą“, – pasakojo vyras.

Miesto meras Régis Charbonnier aiškino, kad 70 proc. viešųjų erdvių mieste užima parkai ir miškai. „Kartais galima pamatyti danielių kur nors pakraštyje nakties metu, bet jie niekada nebuvo atėję į miesto centrą. Paprastai policija stengiasi juos nuvyti tolyn nuo miesto“, – pasakojo meras.

Danieliai atklydo ir į gyvenamuosius rajonus Londone. Paprastai šie gyvūnai laikosi atokiau nuo žmonių ir rodosi nebent dideliuose parkuose.

Izraelio sostinės gyventojai taip pat nustebo pamatę gyvūnus Jarkono parke. Paprastai ši didelė žalia erdvė yra labai mėgiama žmonių – čia sportuojama, vaikščiojama, plaukiojama baidarėmis, vyksta tūkstančius pritraukiantys koncertai. Esant karantinui, parkas gerokai nurimo. Ir tuomet kelią į jį rado šakalai. Jie gyvena toliau nuo parko, bet nurimus žmonėms, matyt, išdrąsėjo.

Meksikos valdžia karantino metu yra uždraudusi žmonėms lankytis paplūdimiuose. Ventanilla kaimelis, kurį paprastai lankydavo daug turistų, dabar visai nutilęs. Pramogautųjų, žvejų ir prekybininkų vietą užėmė... krokodilai. Nesant triukšmo, jie iš savo įprastų slėpimosi vietų grįžo į paplūdimį.

O štai Kankuno mieste, kuris pagarsėjęs kaip triukšmingų pramogų sostinė, viename kvartale buvo pastebėtas jaguaras, o paplūdimyje – 2,15 m ilgio kietaodis vėžlys. Tuo tarpu Bakalaro mieste, kuris taip pat buvo pamėgtas turistų, pamatyta ūdra – šio gyvūno čia jau buvo daug metų nematyta.

Kiek anksčiau ir į Velso miestelį atklydo laukinių ožių būrelis, kuris savo elgesiu labai pradžiugino vietinius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius