-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuva nori leisti atnaujinti skrydžius iš JK, bet ko reikalaus iš atvykstančių – dar nežinia

Lietuvos Vyriausybė svarsto nepratęsti keleivinių skrydžių iš Jungtinės Karalystės draudimo. Prieš Kalėdas buvo nuspręsta iki sausio 1 d. uždrausti keleivinį oro susisiekimą su JK dėl šioje šalyje plintančios naujos koronaviruso mutacijos.
Jungtinės Karalystės oro uoste
Jungtinės Karalystės oro uoste / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Vyriausybė trečiadienio posėdyje aptarė situaciją dėl skrydžių, nors sprendimo nepriėmė. Panašu, kad draudimas nebus pratęstas, tačiau dar bus diskutuojama, kokių saugumo priemonių imtis.

Latvijos ir Estijos Vyriausybės jau antradienį aptarė šį klausimą ir nusprendė, kad nuo sausio 1-osios bus atnaujinami skrydžiai iš JK, informavo užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis. Jos perdavė ir pageidavimą, kad Lietuva taip pat laikytųsi tokios taktikos. „Kartu įvedę apribojimas, kartu juos ir atšauktų“, – sakė ministras.

Jis atkreipė dėmesį, kad latviai ir estai keičia reikalavimus atvykstantiems – iš jų bus prašoma testo, kuris atliktas ne mažiau nei prieš 72 valandas (anksčiau buvo 48 valandos). Prailginti šį laikotarpį rekomendavusi ir Europos Komisija.

Susisiekimo ministras Marius Skuodis pridūrė, kad apie skrydžių atnaujinimą kalbamasi ir Europos Sąjungos lygiu, tačiau tas derinimasis vyksta sudėtingai. „Nepaisant to, kad šiuo metu tiesiogiai iš JK į Lietuvą atskristi negalima, į visas Baltijos šalis tai galima padaryti“, – aiškino ministras, argumentuodamas, kad svarbiausia, kokių saugumo priemonių imsis kiekviena šalis.

„Latviai yra linkę taikyti testą ir 10 d. izoliaciją, estai svarsto arba testą, arba 10 d. izoliaciją“, – apie kitų Baltijos šalių svarstymus informavo sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys.

Jis atkreipė dėmesį, kad nuo sausio 1 d. bet kokiu atveju keisis reikalavimai atvykstantiems iš JK, nes po „Brexit“ valstybė taps trečiąja šalimi, patenkanti ir į paveiktų šalių sąrašą.

TAIP PAT SKAITYKITE: Kelionės ir gyvenimas JK po Naujųjų: ką būtina žinoti turistams bei emigrantams?

„O atvykstant iš tokių šalių negalioja atvežtas testas. Mes pamažu linkstame, kad – įvertindami, kiek ten yra daug tautiečių – matyt, siūlysime palikti tą tvarką, kokia yra dabar“, – kalbėjo A.Dulkys. Atvykstantis turėtų turėti ne senesnį nei 48 val. COVID-19 neigiamą testą, jį pasidaryti vos atvykęs ir laukdamas testo izoliuotis, arba išvis izoliuotis 10-iai dienų.

Pirmadienį vakare buvo surengtas repatriacinis skrydis iš Londono į Rygą, į kurį galėjo patekti visų trijų Baltijos šalių piliečiai. Iš viso parvyko 66 Lietuvos piliečiai – 13 daugiau, nei planuota anksčiau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius