-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuviai skubos tvarka gabenami iš Egipto, skrydžiai gali vėluoti ir dėl lėktuvų dezinfekcijos

Egiptui dėl koronaviruso grėsmės nuo ketvirtadienio uždarant sienas, Lietuvos kelionių organizatoriai savo poilsiautojus skubiai skraidina namo. Krizinėje situacijoje reikia ir keliautojų supratimo – esant tokiai padėčiai, skrydžiai gali ne visada vykti laiku.
Lietuviai skubos tvarka gabenami iš Egipto
Lietuviai skubos tvarka gabenami iš Egipto

Į redakciją antradienio ryte kreipėsi keliautoja, kuri rašė, kad „Novaturas“ savo keliautojus iš viešbučių į Hurgados oro uostą suvežė pirmadienio vakare, apie 21–22 val. Skrydis buvo numatytas 00.40 val., tačiau jo nebuvo. „Niekas nieko neinformuoja, į skambučius neatsiliepia“, – rašė poilsiautoja.

Moters kelionė Egipte turėjo tęstis iki kovo 19 d. „Suprantame, kad turime grįžti anksčiau, bet kam reikėjo mus atvežti iš viešbučių ir palikti visus tikrai didesnėje rizikos zonoje – oro uoste“, – piktinosi ji.

Keleiviais buvo pasirūpinta – buvo duota vandens, maisto, tačiau visgi oro uoste teko 10 valandų sėdėti, anot moters, tarp kosinčių žmonių. Galiausiai 07.55 val. lėktuvas į Vilnių pakilo. Vilniaus oro uostą jis pasiekė prieš 13 val. dienos.

Į Lietuvą keleivius parskraidino „GetJet Airlines“, bendrovė atsiprašė keleivių už nepatogumus. „Vakar dienos skrydis buvo atidėtas dėl ilgesnio nei įprastai keleivių išlaipinimo bei lėktuvo dezinfekcijos po skrydžio“, – 15min komentavo bendrovės atstovė Silvija Jakienė.

„Tik sužinojus apie skrydžio vėlavimą, pasirūpinome keleivių rūpyba. Dėkojame keleiviams už supratingumą – mes stengiamės, kad papildomi skrydžiai, skirti parskraidinti Lietuvos keleivius iš Egipto kurortų, vyktų sklandžiai ir sukeltų kuo mažiau nepatogumų keleiviams“, – teigė ji.

Egiptas stabdo skrydžius, lietuviai gabenami skubos tvarka

Jau anksčiau skelbta, kad Lietuvos turizmo asociacijos nariai ir didžiausi šalies kelionių organizatoriai „Novaturas“ bei „Tez Tour“ siekia visus Egipte esančius klientus šiomis dienomis pargabenti namo.

Žmonėms parskraidinti organizuojami papildomi užsakomieji reisai iš populiariausių Egipto kurortų. Antradienį vykdomi dar 5 skrydžiai iš Egipto į Lietuvą: trys iš Hurgados, du – iš Šarm aš Šeicho.

Keliautojų prašoma vadovautis kelionių organizatorių atstovų teikiama informacija bei rekomendacijomis ir būti pasirengus. Patariama iki kelionės namo žmonėms likti viešbučių teritorijose.

Egiptas pirmadienį pranešė, kad iki mėnesio pabaigos stabdo visus lėktuvų skrydžius į šalį ir iš jos, siekiant pažaboti koronaviruso plitimą. Skrydžiai bus sustabdyti nuo ketvirtadienio iki kovo 31 dienos.

Pasak Egipto premjero, šis žingsnis yra būtinas, siekiant sumažinti žmonių kontaktus, ypač tarp „turistų, atvykstančių į Egiptą ir išvykstančių iš jo“. Nuostoliai dėl stabdomų skrydžių gali siekti daugiau nei 2,25 mlrd. Egipto svarų (117 mln. eurų), nurodė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius