Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuviams – nemokamos vizos į dar vieną šalį – Šri Lanką

Puikios žinios Aziją pamėgusiems keliautojams – į vieną gražiausių salų vykstantiems lietuviams viza bus nemokama. Jau nuo rugpjūčio 1 d. Šri Lankoje lietuviai ir dar keliasdešimt šalių piliečiai vizą galės gauti nemokamai atvykę į šią šalį.
Sigirija
Kelionė po Šri Lanką / 123rf.com

Šri Lankos valdžia jau anksčiau nusprendė, kad 39 valstybių piliečiams nuo rugpjūčio 1 d. nebereikės mokėti už vizas, jas bus galima gauti vos tik atvykus, oro uoste.

Toks režimas bus pradėtas taikyti Austrijai, Belgijai, Bulgarijai, Kambodžai, Kroatijai, Kiprui, Čekijai, Danijai, Estijai, Suomijai, Prancūzijai, Vokietijai, Graikijai, Vengrijai, Airijai, Italijai, Lietuvai, Liuksemburgui, Maltai, Nyderlandams, Lenkijai, Portugalijai, Rumunijai, Slovakijai, Slovėnijai, Ispanijai, Švedijai, Jungtinei Karalystei, JAV, Japonijai, Australijai, P.Korėjai, Kanadai, Singapūrui, Naujajai Zelandijai, Malaizijai, Tailandui ir Šveicarijai.

Trečiadienį Šri Lankos Turizmo ministerija patvirtinto, kad nemokamų vizų gavimas atvykus galios dar daugiau šalių - į sąrašą įtraukė ir Norvegiją, Islandiją, Filipinus, Rusiją, Kiniją, Indiją.

Šri Lankos turizmo verslas išgyvena ne pačius geriausius laikus. Po balandžio 21 dieną Šri Lankoje įvykdytų teroro išpuolių Lietuva ir kitos šalys buvo rekomendavusios susilaikyti nuo nebūtinų kelionių į Šri Lanką. Vėliau rekomendacija sušvelninta - keliautojai raginami tiesiog imtis saugumo priemonių.

Galima tikėtis, kad po tokių žinių Lietuvos piliečių pasas dar labiau sustiprės pasauliniame reitinge. Naujausiame „Henley Passport Index“ reitinge Lietuva užėmė aukščiausią iki šiol turėtą vietą. Jame pasaulio valstybės pagal tai, į kiek šalių jos piliečiams keliaujant nereikia vizų arba jas gali gauti atvykę.

Lietuvai buvo skirta 9 vieta – per metų ketvirtį ji palypėjo vienu laipteliu aukščiau. Lietuviams iš anksto vizos įsigyti nereikia vykstant į 180 valstybių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius