-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos URM atšaukė rekomendaciją atsisakyti kelionių į Ankarą ir Stambulą

Atsižvelgdama į saugumo situaciją Turkijoje, Lietuvos užsienio reikalų ministerija (URM) atšaukė rekomendaciją atsisakyti nebūtinų kelionių į Ankarą ir Stambulą.
Stambulas
Stambulas / 123rf.com

Lietuvos piliečiams, planuojantiems kelionę į Stambulą arba Ankarą, URM rekomenduoja atidžiai stebėti saugumo situaciją vietoje, vengti viešų erdvių, ypač demonstracijų, ir išlikti budrius. Taip pat patariama atidžiai sekti vietos valdžios institucijų rekomendacijas ir nurodymus ir jais vadovautis.

„Ankaros ir Stambulo Atatiurko oro uostai veikia įprastu režimu, tačiau dėl ilgiau užtrunkančių patikrų rekomenduojama atvykti į oro uostus likus mažiausiai 3 valandoms iki numatytų tarptautinių skrydžių“, – teigiama URM pranešime.

Kitos rekomendacijos dėl vykimo į šią šalį nekeičiamos, pabrėžė ministerija.

Lieka galioti rekomendacija Lietuvos piliečiams nevykti į pietryčių Turkijos regionus, besiribojančius su Sirija ir Iraku.

URM primena, kad nuo liepos 21 dienos Turkijoje trims mėnesiams įvesta nepaprastoji padėtis. Dėl to visi asmenys su savimi privalo turėti asmens dokumentus. Be to, šiuo laikotarpiu gali būti nustatyti papildomi apribojimai: keliuose gali būti įkurti laikini patikros postai, atskirose teritorijose gali būti įvedamos komendanto valandos, teisėsaugos institucijos gali imtis papildomų saugumo užtikrinimo priemonių.

Saugumo padėtis Turkijoje pablogėjo po liepos viduryje kariškių mėginto surengti nepavykusio perversmo, jis nusinešė mažiausiai 290 gyvybių. Po to šios šalies prezidentas pradėjo oponentų persekiojimą, dėl to sulaukė Vakarų kritikos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius