Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Londoniečiai juokiasi iš Trafalgaro aikštės Kalėdų eglės: „Atrodo kaip agurkas“

Londono Trafalgaro aištės Kalėdų eglė – mažiau nei įspūdinga, mano nemažai Jungtinės Karalystės sostinės gyventojų. Populiariausias paplitęs palyginimas – su agurku. Kiti dar juokauja – galbūt ši Oslo dovana reiškia, kad Norvegija supykusi ant Londono.
Trafalgaro aikštės Kalėdų eglė
Trafalgaro aikštės Kalėdų eglė / „Scanpix“/AP nuotr.

Kasmet nuo 1947-ųjų Norvegijos sostinė Oslas Londonui dovanoja Kalėdų eglę. Tai tradicija, kuria siekiama išreikšti padėką už britų pajėgų pagalbą Antrojo pasaulinio karo metais. Šių metų dovana yra 28 metrų aukščio, 116 metų amžiaus eglė iš Ostmarkos.

Bet ne visi šiųmete dovana patenkinti. Vos įžiebus žaliaskarę ne vienas socialiniuose tinkluose juokavo, kad tai ne eglė, o didelis šviečiantis agurkas.

„Jeigu reikėtų spręsti iš Kalėdų eglės Trafalgaro aikštėje, Norvegija aiškiai nekenčia Londono“, – rašė vienas „Twitter“ vartotojas. „Ei, Norvegija, kitą kartą duokit mums eglę, o ne agurką“, – rašė kitas. Šį palyginimą pasigavo ir didžioji dalis nepatenkintųjų egle.

Ažiotažas socialiniuose tinkluose pasirodė toks didelis, kad pasiekė ir britų, ir norvegų spaudą. Apie jį pasisakė net Oslo merė, dalyvavusi eglės įžiebimo ceremonijoje. Marianne Borgen sakė, kad svarbiausias dalykas yra simbolinė medžio vertė – tai dėkingumas ir draugystė. „Visiems reikia draugų, net ir miestams“, – sakė ji „Aftenposten“.

Merė sakė pasijuokusi iš reakcijų socialiniuose tinkluose. „Bet tai yra tikras, 116 metų medis iš Norvegijos miško, o ne „Disney“ eglė“, – pridūrė ji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius