Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

Londono Gatviko oro uostas dėl personalo trūkumo vasarą sumažins skrydžių skaičių

Londono Gatviko oro uostas penktadienį pranešė, kad sumažins vasaros skrydžių skaičių, paaiškindamas sprendimą darbuotojų trūkumu, sukėlusių chaosą po pandeminių apribojimų atšaukimo atsigaunančios paklausos fone.
Aviacija
Aviacija / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Oro uostas, kurio didžioji akcijų dalis priklauso Prancūzijos grupei „Vinci Airports“, liepą vykdys ne daugiau kaip 825 skrydžius per parą, o rugpjūtį – 850 skrydžių per parą, palyginti su maždaug 900 skrydžių skaičiumi vasaros mėnesiais iki pandemijos.

„Gatviko oro uostas laikinai sumažins plėtros tempą liepos ir rugpjūčio mėnesiais“, kad galėtų pasiūlyti keleiviams „patikimesnį ir geresnį paslaugų standartą“, sakoma paskelbtame pranešime.

Pasak oro uosto operatorės, sprendimas priimtas atsižvelgiant į ribotus išteklius.

Sektorius, kuris per pandemiją atsisakė dalies darbo jėgos, kai šalys užvėrė savo sienas, dabar susiduria su sunkumais įdarbinant pakankamai darbuotojų.

Daugybė JK skrydžių buvo atšaukti per šventinę savaitę, kai buvo minimas karalienės Elizabeth II platininio valdymo jubiliejus.

„Oro uostas <...> prognozuoja, kad daugelis Gatvike įsikūrusių įmonių vasaros atostogų laikotarpiu toliau dirbs jausdamos didelį personalo trūkumą“, – penktadienį perspėjo oro uosto operatorė.

„Jei ši problema nebus išspręsta, oro uosto keleiviai ir toliau susidurs su nepatikimu ir galbūt prastu paslaugų lygiu, įskaitant didesnes eiles, vėlavimus ir paskutinės minutės atšaukimus“, – pridūrė oro uosto valdytojai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius