-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Lufthansa“ nutupdys penktadalį orlaivių, „airBaltic“ retina skrydžius į Milaną

Europos oro linijos toliau imasi veiksmų dėl pasaulyje plintančio naujojo koronaviruso COVID-19.
Baltijos šalių vėliavomis papuošti lėktuvai
Baltijos šalių vėliavomis papuošti "airBaltic" lėktuvai / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Wizz Air“ ir „Ryanair“ jau anksčiau pareiškė, kad sumažins skrydžių į Šiaurės Italiją.

„Lufthansa“ nutupdys beveik penktadalį orlaivių

Vokietijos oro milžinė „Lufthansa“, prieš kelias dienas paskelbusi dėl koronaviruso poveikio ketvirtadaliu mažinanti skrydžių skaičių, nusprendė laikinai nenaudoti 150 iš daugiau nei 750 visame pasaulyje eksploatuojamų lėktuvų.

„25 tolimųjų skrydžių orlaiviai ir 125 mažo bei vidutinio nuotolio skrydžių orlaiviai“ nebevykdys skrydžių, naujienų agentūrai AFP pareiškė oro grupės, kuriai taip pat priklauso oro vežėjai „Eurowings“, „Austrian“ ir „Swiss“, atstovas spaudai.

Pirmadienį „Lufthansa“ paskelbė 25 proc. sumažinsianti planuotų skrydžių skaičių, visų pirma mažo bei vidutinio nuotolio maršrutais, įskaitant maršrutus į Italijos regionus, kuriuose buvo nustatytas koronavirusas, taip pat Vokietijos vidaus maršrutus.

Be to, grupė iki balandžio pabaigos sustabdė skrydžius į kitus koronaviruso protrūkio židinius, įskaitant Kiniją ir Iraną.

„Lufthansa“ taip pat įšaldė naujų darbuotojų samdymą ir ėmėsi kitų priemonių, kad kuo labiau sušvelnintų koronaviruso poveikį, kurio, kaip ji pripažino pirmadienį, „dar neįmanoma įvertinti“.

Tuo tarpu Tarptautinė civilinės aviacijos organizacija (ICAO) skaičiuoja, jog pasaulio oro vežėjai dėl koronaviruso protrūkio gali negauti 4–5 mlrd. JAV dolerių pajamų.

„Air Baltic“ sumažins skrydžių iš Rygos į Milaną

Latvijos nacionalinė aviakompanija „Air Baltic“ pranešė nusprendusi nuo kovo 23-osios iki gegužės 31 dienos sumažinti skrydžių iš Rygos į Milaną skaičių, kritus šio maršruto paklausai.

Anot „Air Baltic“ vykdomojo direktoriaus Martino Gausso, pastarosiomis dienomis labai sumažėjo trumpalaikių rezervacijų skrydžiams į šį Šiaurės Italijos miestą, todėl buvo nuspręsta sumažinti skrydžių skaičių.

„Air Baltic“ šiuo laikotarpiu į Milaną skraidins du kartus per savaitę, o rezervacijos į atšaukiamus skrydžius bus pakeistos į išliekančius, arba keleiviams bus pasiūlyti skrydžiai į artimiausius Milanui oro uostus – Ciuricho, Ženevos, Miuncheno ar Vienos.

Italijoje mirties atvejų nuo naujojo koronaviruso padaugėjo iki 107, ir šis aukų skaičius yra didžiausias už Kinijos ribų. Stipriausiai COVID-19 smogė šiauriniam Italijos regionui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius