-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Magiška vieta Vokietijoje – Kalėdų miestelis po senoviniu viaduku

Vokietija garsėja savo klasikinėmis Kalėdų mugėmis, kurios šventine nuotaika užlieja net ir mažiausius miestelius. Tačiau vienas Švarcvalde įsikuriantis kalėdinis miestelis išsiskiria magišku savo peizažu. Jeigu šiemet ir negalime to išvysti savo akimis, gražu bent pasižvalgyti nuotraukose ir pasižymėti ateities kelionėms.
Kalėdų mugė prie Ravenos tarpeklio
Kalėdų mugė prie Ravenos tarpeklio / Vida Press nuotr.

Ravenos tarpeklis (vok. Ravennaschlucht) netoli Breitnau ugnikalio kalėdiniu miesteliu tampa jau dešimtmetį. Po XIX a. geležinkelio viaduku, apsupto didingų Švarcvaldo girių, įsikuria stebuklinga šventinė mugė lyg iš žiemos pasakos.

Po tiltu išdygsta prekybininkų pastogės, taip pat jaukūs mediniai nameliai, kuriuose galima praleisti ir naktį, ledo čiuožykla, o lankytojus džiugina ir šviesų šou ant 40 metrų aukščio viaduko kolonų.

Mugės svečiai čia gali rasti papuošalų, dekoracijų, šventinių papuošimų ir kalėdinių patiekalų arba išbandyti tradicinį „degantį“ gėrimą Feuerzangenbowle. Netoliese įkurtas ir apšviestas takas, kuriame išrikiuotos žmogaus dydžio medinės skulptūros, kurios pasakoja Kalėdų istoriją.

Praėjusiais metais jubiliejaus proga Kalėdų eglė išpuošta rekordiniu skaičiumi lempučių – ant trijų kilometrų ilgio girliandų žybsėjo net 18 tūkst.

Ravenos tarpeklyje vykstanti Kalėdų mugė rengiama nuo 2010 m. Ją kasmet aplanko 40–50 tūkst. žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius