Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

N.Zelandija keliautojams: duokit slaptažodžius, nes gausit 2,8 tūkst. eurų baudą

Naujoji Zelandija dabar gali nubausti keliautojus baudomis iki 5 tūkst. Naujosios Zelandijos dolerių (2,8 tūkst. eurų), jeigu jie įvažiuodami į šalį nesutiks pateikti savo telefono slaptažodžio.
Naujoji Zelandija
Naujoji Zelandija / „Scanpix“/„Caters News Agency“ nuotr.

Šią savaitę pradėjo galioti naujas įstatymas, kuris pasienio pareigūnams suteikia teisę reikalauti priėjimo prie informacijos telefone – slaptažodžių, PIN kodų ir pan. Žmonėms nepaklusus, jie gali išrašyti tūkstantinę baudą.

Teisės akte rašoma, kad jeigu asmuo neturi jokios pagrįstos priežasties nepaklusti nurodymui, tai bus laikoma nusižengimu, ir jam grės bauda iki 5 tūkst. Naujosios Zelandijos dolerių.

Pareigūnai, reikalaudami slaptažodžio, privalės turėti pagrįstą priežastį įtarti asmenį įstatymų pažeidimu ar nusikaltimo įvykdymu.

Teisės aktas reiškia, kad pareigūnai galės gauti prieigą prie informacijos, kuri yra telefone, tačiau tai jiems nesuteiks teisės prieiti prie medžiagos, kuri laikoma interneto serveriuose, tokiuose kaip „iCloud“ ar „Google Drive“.

Naujasis įstatymas sulaukė žmogaus teisių grupių pasmerkimo. Anot jų, dabar telefonuose laikoma daug itin asmeniškos informacijos – el.laiškai, medicinos informacija, asmeninės nuotraukos ir pan. Pasak jų, toks įstatymas – asmens teisės į privatumą pažeidimas.

Valdžia tikina, kad teisės akte subalansuoti nacionalinio saugumo ir asmens privatumo aspektai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius