Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Neįprastas reiškinys – upėje susiformavo didelis besisukantis ledo diskas

Šios savaitės pradžioje Meino valstijos Vestbruko mieste susiformavo neįprastas reiškinys – didelis besisukantis ledo apskritimas upėje.
Ledo apskritimas Meine, JAV
Ledo apskritimas Meine, JAV / „Scanpix“/AP nuotr.

Nedideliame mieste tai tapo pagrindine atrakcija: žmonės renkasi ant kranto pažiūrėti į šį išskirtinį reginį. Vaizdas, kaip apie 90 metrų skersmens apskritimas sukasi prieš laikrodžio rodyklę, greitai išpopuliarėjo pasaulio žiniasklaidoje ir socialiniuose tinkluose.

VIDEO: Neįprastas reiškinys upėje JAV – besisukantis ledo apskritimas

Pirmadienio rytą šį apskritimą upėje pastebėjo netoli upės esančio biuro savininkas Robertas Mitchellas. Jis iškart apie jį pranešė miesto savivaldybei – tikėdamasis, kad ji galės į dangų pakelti droną ir užfiksuoti išskirtinį vaizdą iš oro. Netrukus taip ir buvo padaryta, o vaizdo įrašą savivaldybė paskelbė savo paskyroje feisbuke.

R.Mitchellas pasakojo, kad vaizdas stebina ir tuo, kad „blynas“ nejuda iš vietos – sukasi sau tarsi ant ašies vienoje vietoje. Be to, jį pamėgo antys – sukosi tarsi ant lėtos karuselės.

Kone idealaus apskritimo forma atrodo lyg žmogaus padaryta, tačiau toks reiškinys susiformuoja visiškai natūraliai – esant atitinkamai srovei ir besikeičiančiai vandens temperatūrai. Apskritimas suktis pradeda, kai jis pradeda tirpti. Tiesa, paprastai tokie diskai pastebimi gerokai mažesni, apie 6-9 metro skersmens.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius