Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Neįtikėtinoje vietoje esantis namas – galvosūkis net ir visko mačiusiems

Jeigu pakilsite į 2,8 tūkst. metrų aukštį virš jūros lygio, įkopsite į uolėtus Italijos Dolomitinių Alpių kalnus, rasite Buffa di Perrero. Bet vis tiek nerasite paaiškinimo, kaip šioje keistoje vietoje atsirado šis namas, rašo „Nzherald.co.nz“.
Buffa di Perrero
Buffa di Perrero / Vida Press nuotr.
Temos: 3 Italija Namas Kalnai

Namelis turi stogą, keturis langus su rėmais, netgi kėdžių – daug metų žmonėms kyla klausimų, kaip buvo sugebėta į tokią pavojingą vietą užnešti reikalingas medžiagas statyboms.

Manoma, kad šis namelis Monte Cristallo kalne pastatytas daugiau nei prieš 100 metų, Pirmojo pasaulinio karo laikais. Legenda pasakoja, kad Italijos kariai susirentė slaptą pašiūrę tam, kad pasislėptų nuo atšiaurių orų ir pailsėtų per mūšius su Austrijos-Vengrijos imperija.

Į šį, atrodytų, sunkiai fizikos dėsniams paklūstantį namą jie turėdavo patekti įveikę rizikingą taką kalnuose, naudodamiesi virvinėmis kopėčiomis ir laikinais vagonėliais-keltuvais.

Ir dabar įspėjama, kad norint pasiekti šią vietą reikia didelio fizinio pasirengimo. Namelis yra „geležiniame kelyje“ – Via Ferrata Ivano Dibona.

Tai sudėtingas maršrutas Dolomituose, kurį norint įveikti reikia naudotis ant stataus kalno šlaito įrengtomis metalinėmis kopėčiomis, laiptais ir virvėmis, pereiti lyg virš bedugnės nutiestais tilteliais ir siaurais mediniais takais.

Jeigu pavyks sėkmingai įveikti maršrutą – galėsite iš arti apžiūrėti šį keistą namuką. Visgi kalnų gelbėtojai įspėja, kad patekti į jo vidų nebegalima, nes pastatas yra avarinės būklės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius