Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nemokamos el.vizos – ir vykstantiems į Sankt Peterburgą

Nuo spalio 1-osios Sankt Peterburge ir visoje Leningrado srityje pradės galioti elektroninės vizos, jos bus nemokamos. Nors sąrašas šalių, kurių piliečiai galės dėl jų kreiptis internetu, kol kas neskelbiamas, rusų spauda rašo, kad jis tikriausiai bus panašus į tą, kuris galioja el.vizoms į Kaliningradą.
Sankt Peterburgas
Sankt Peterburgas / 123rf.com nuotr.

Nuo liepos 1 d. pradėtos galioti el.vizų režimas vykstantiems į Karaliaučiaus sritį (Kaliningradą). Nemokamas vizas gali gauti 53 šalių piliečiai, tarp jų – ir lietuviai.

Praėjusią savaitę Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pasirašė dekretą dėl el.vizų režimo įvedimo Sankt Peterburgo ir Leniningrado teritorijose, skelbia TASS. Režimas pradės galioti šių metų spalio 1 d. Su el.viza bus galima vieną kartą įvažiuoti į Rusiją per patikros punktus Sankt Peterburge ar Leniningrado srityje. Bus išduodamos verslo, turistinės ir humanitarinės vizos.

E.vizų išdavimo taisyklės bus tokios pačios, kaip ir neseniai pradėjusios galioti į Kaliningradą. Kreiptis dėl vizos reikės iki kelionės likus keturioms dienoms (bet ne daugiau nei 20). Prašymą užpildyti anglų arba rusų kalba bus galima Rusijos užsienio reikalų ministerijos svetainėje. El.viza galios 30 d., su ja numatytoje srityje bus galima išbūti daugiausiai 8 dienas. Išvykti į kitus regionus nebus galima.

Sąrašas šalių, kurių piliečiams galios el.vizos į Sankt Peterburgą ir Leniningrado sritį, turi būti paskelbtas iki spalio 1 d.

Kelionių ekspertai el.vizų įvedimą Sankt Peterburgui vadina seniai laukta dovana ir prognozuoja, kad keliautojų srautai gali išaugti iki 40 proc. Tikimasi, kad nemokamos vizos privilios daugiau jaunimo – šiuo metu Sankt Peterburgas pritraukia daugiau vyresnio amžiaus turistų.

Dabar per metus Sankt Peterburgą aplanko 8,2 mln. turistų. Tikimasi, kad po el.vizų įvedimo skaičius išaugs iki 12 mln.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius