-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Norvegijos lietuvio kieme baseiną okupavo netikėti svečiai – briedė su jaunikliais

Norvegijoje gyvenantis lietuvis Audrius kurį laiką suko galvą, ar jo kieme stovintis baseinas – ne kiauras, nes vis seko vanduo. Netrukus paaiškėjo, kad kiemą lanko briedė su jaunikliais. Kanopiniai ne tik gėrė vandenį į baseiną, bet ir patys mielai jame maudėsi.

Nedideliame Norvegijos mieste greta Švedijos, kuriame – maždaug 10 tūkst. gyventojų , gyvenantis lietuvis pasakojo, kad jų namas – atokiausias gatvelėje. Netoli miškas. Kieme vis mato kiškius, stirnas.
Vasarį pro savo langus lietuviai pamatė briedį. Gyvūnas vis drąsėjo ir netrukus jie išvydo, kaip vėliau paaiškėjo, patelę savo kieme. Ji pasisukiodavo, pagrauždavo lapus.

„Paskui, kokį mėnesį mes jos nematėme. Ėmėme svarstyti, kad gal kas nutiko. Įvairiausius variantus aptarėme, kad gal į kokį eismo įvykį pakliuvo. Buvau kažkada pats nukentėjęs per eismo įvykį, kai į kelią staiga iššoko briedis. Mūsų vietovėse tai gana dažna, nes laukinių gyvūnų miškuose nemažai“, – kalbėjo Audrius.

Audriaus asmeninio archyvo nuotr./Pro Audriaus svetainės langą užfiksuoti briedžiai
Audriaus asmeninio archyvo nuotr./Pro Audriaus svetainės langą užfiksuoti briedžiai

Kieme baseiną turintys lietuviai Asta ir Audrius šią vasarą buvo išvykę trumpų atostogų į Švediją. Grįžę pamatė, kad vanduo akivaizdžiai nusekęs. Ėmė svarstyti, kad baseinas prakiuręs ir vanduo kažkur išteka.

„Tada vieną dieną pamatėme, kad briedė sugrįžo. Drąsiai atėjo ir ėmė gerti baseino vandenį! O iš paskos atėjo ir dar du jaunikliai. Tada ėmėm juokauti, kad baseinas nei kiauras, nei ką“, – 15min pasakojo Audrius.
Kitą dieną į kiemą atėjo briedės jaunikliai jau vieni. Laukiniai gyvūnai jautėsi drąsiai ir įsiropštė į lietuvių baseiną. Stebėdami vaizdą pro svetainės langą lietuviai tik kraipė galvomis, kad „kaimynai baseiną privatizavo“. „Štai ir aiškėja, iš kur vandeny tiek plaukų“, – juokavo šeimininkai.

Audrius sunerimo, kad baseino vandenyje yra chloro, tad įpylęs į indą nunešę gėlo vandens miškan.

Audriaus asmeninio archyvo nuotr./Pro Audriaus svetainės langą užfiksuoti briedžiai
Audriaus asmeninio archyvo nuotr./Pro Audriaus svetainės langą užfiksuoti briedžiai

„Dar nepažiūrėjau, ar visą išgėrė, bet tikrai chloruotas vanduo gal nėra gerai gyvūnams“, – svarstė vyras. Norvegijoje šiomis savaitėmis taip pat spigina saulė – šiaurės šalyje dienomis įšyla iki 28 laipsnių, tad gali būti, kad gyvūnai vaikščiodami po kiemus tiesiog ieško kur atsigerti.
Anot pašnekovo, Norvegijoje nėra įprasta kiemų tverti aukštomis tvoromis, tad teks su kaimynais sugyventi. „Maisto jiems mes nenešėm ir nemanau, kad tai būtų gera mintis. Įdomu, ar vėliau tie jaunikliai lankys mūsų kiemą, nes kol kas jie atrodo tikrai drąsiai“, – įspūdžiais dalijosi vyras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius