-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuo spalio 1-osios – nemokamos el.vizos į Sankt Peterburgą

Nuo spalio 1-osios dienos 53 valstybių piliečiams gali gauti nemokamas elektronines vizas į Leningrado sritį. Naujoji tvarka galioja ir lietuviams.
Sankt Peterburgas
Sankt Peterburgas / 123rf.com nuotr.

Su el.viza bus galima vieną kartą įvažiuoti į Rusiją per patikros punktus Sankt Peterburge ar Leningrado srityje. Bus išduodamos verslo, turistinės ir humanitarinės vizos.

Ką verta pamatyti šiame Rusijos mieste, skaitykite čia: Sankt Peterburgas: ne tik baltųjų naktų ir pakeliamų tiltų miestas

Šalių, kurių piliečiams bus supaprastintas vizų išdavimas, sąrašas yra toks pats kaip ir Kaliningrado.

E.vizų išdavimo taisyklės taip pat bus tokios pačios, kaip ir neseniai pradėjusios galioti į Kaliningradą. Kreiptis dėl vizos internetu reikės iki kelionės likus keturioms dienoms (bet ne daugiau nei 20). Prašymą užpildyti anglų arba rusų kalba bus galima Rusijos užsienio reikalų ministerijos svetainėje.

El.viza galios 30 d., su ja numatytoje srityje bus galima išbūti daugiausia 8 dienas. Išvykti į kitus regionus nebus galima.

Kaip naujienų agentūrai „Interfax“ rugsėjį teigė Sankt Peterburgo Turizmo plėtotės komiteto pirmininko pavaduotoja Nana Gvičija, su el.viza nebus galima į Sankt Peterburgą atvykti traukiniu.

„Užsienio turistai su elektronine viza į Peterburgą ir Leniningrado sritį negalės atvažiuoti traukiniu, nes mes tam techniškai nepasirengę. Visi kiti keliavimo būdai – automobiliu, lėktuvu, laivu – galimi“, – sakė ji.

Šalys, kurių piliečiams išduodamos nemokamos el. vizos: Austrija, Andora, Bahreinas, Belgija, Bulgarija, Vatikanas, Vengrija, Vokietija, Graikija, Danija, Indija, Indonezija, Iranas, Airija, Islandija, Ispanija, Italija, Kataras, Kipras, Kinija (įskaitant Taivaną), KLDR. Kuveitas, Latvija, Lietuva, Lichtenšteinas, Liuksemburgas, Malaizija, Malta, Meksika, Monakas, Nyderlandai, Norvegija, Omanas, Lenkija, Portugalija, Rumunija, San Marinas, Saudo Arabija, Šiaurės Makedonija, Serbija, Singapūras, Slovakija, Slovėnija, Turkija, Filipinai, Suomija, Prancūzija, Kroatija, Čekija, Šveicarija, Švedija, Estija ir Japonija.

Kelionių organizatorių teigimu, elektroninė viza leis Sankt Peterburgui padidinti atvykstamąjį srautą keliuose turizmo segmentuose vienu metu.

„Pirmiausia, supaprastintas atvykimas paskatins Sankt Peterburgą rinktis kaip trumpų kelionių tikslą. Antra, elektroninė viza padidins verslo turistų srautus į miestą. Be to, verslo turizmas leis išlyginti sezoniškumą ir padidinti viešbučių užimtumą per trumpą laiką“, – teigė Dmitrijus Gorinas, kelionių operatorių asociacijos (ATOR) viceprezidentas ir „Vipservice Holding“ generalinis direktorius.

Kelionių ekspertai el.vizų įvedimą Sankt Peterburgui vadina seniai laukta dovana ir prognozuoja, kad keliautojų srautai gali išaugti iki 40 proc. Tikimasi, kad nemokamos vizos privilios daugiau jaunimo – šiuo metu Sankt Peterburgas pritraukia daugiau vyresnio amžiaus turistų.

Dabar per metus Sankt Peterburgą aplanko 8,2 mln. turistų. Tikimasi, kad po el.vizų įvedimo skaičius išaugs iki 12 mln.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius