-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Nuo turistų sezono metu dūstanti Barselona įvedė naujus draudimus

Barselonos valdžia pritarė sprendimui apriboti naujų viešbučių statybą miesto centre. Ką tik įsigaliojęs turistų apgyvendinimo planas miestą „padalino“ į keturias zonas. Taip pat jame numatyta, kad nauji viešbučiai miesto centre nebus atidaromi, net jei apgyvendinimo įstaiga norėtų atsidaryti vietoje anksčiau čia veikusio viešbučio, rašo „El Pais“.
Barselona
Barselona / 123rf.com

Pokyčiai prasidėjo prieš metus, kai naujoji Barselonos merė nusprendė nebeišduoti licencijų naujų viešbučių ir kitų turistams skirtų apgyvendinimo vietų savininkams, planuojantiems šias įstaigas atidaryti istoriniame miesto centre.

Tokio sprendimo motyvai – apsaugoti centrą nuo žmonių pertekliaus. 1,7 mln. turintis miestas kasmet sulaukia 7,5 mln. turistų, kurių dauguma apsigyvena istoriniame centre.

Dėl įsigaliojusio draudimo sustabdyta maždaug 30 naujų statybų projektų, tarp jų – ir 38 aukštų biurų pastatas „Agbar“ bokštas, turėjęs iškilti ant prabangaus „Avenida Diagonal“ viešbučio, esančio vienoje iš pagrindinių Barselonos gatvių.

Šiuo metu Barselonoje veikia 377 viešbučiai. Tiesa, nemažai barseloniečių nuomoja savo butus ir kambarius turistams ir dauguma tai daro nelegaliai.

Pauliaus Cuberos nuotr./Barselonos La Rambla gatvė
Pauliaus Cuberos nuotr./Barselonos La Rambla nuolat pilna turistų

Nauji draudimai palies ne tik statybas. Pavyzdžiui, pagrindiniame Barselonos turguje „La Boqueria“, esančiame šalia populiariosios La Ramblos alėjos, uždrausta lankytis turistinėms grupėms, kuriose daugiau nei 15 žmonių. Tiesa, draudimas galioja tik penktadieniais ir šeštadieniais, kada turguje būna daugiausia lankytojų.

Antonio Gaudi suprojektuotame parke „Guell“ jau kuris laikas lankymasis mokamas, be to, įvestas lankytojų skaičiaus limitas – 800 žmonių per dieną.

123rf.com/Park Guell Barselonoje
123rf.com/Park Guell Barselonoje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius