Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Operacija Matehornas: britai pradės didžiausią repatriaciją nuo Antrojo pasaulinio karo laikų

Žlugus britų kelionių organizatoriui „Thomas Cook“, kitose šalyse liko įstrigę šimtai tūkstančių keliautojų. Britų valdžia jau nusamdė lėktuvus, kuriais atostogautojai bus parskraidinti atgal į Jungtinę Karalystę.
„Thomas Cook“ sustabdė visus skrydžius
„Thomas Cook“ sustabdė visus skrydžius / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Skaičiuojama, kad su „Thomas Cook“ kelionių paketais šiuo metu atostogas leidžia apie 600 tūkst. keleivių, iš jų apie 150 tūkst. – britų. Jungtinės Karalystės valdžia jau pranešė, kad šalies civilinės aviacijos administracija pasamdė dešimtis užsakomųjų orlaivių, kuriais klientai bus nemokamai parskraidinti namo. Bus naudojamasi „British Airways“, „EasyJet“ lėktuvais.

Šis repatriacijos planas yra didžiausias nuo Antrojo pasaulinio karo laikų, pažymėjo transporto sekretorius Grantas Shappsas. Planui duotas kodinis pavadinimas „Operacija Materhornas“.

„Thomas Cook“ turistai iš Didžiosios Britanijos į šalį bus parskraidinti nuo rugsėjo 23 iki spalio 6 dienos.

„Thomas Cook“ turistų iš Didžiosios Britanijos parskraidinimas atgal į šalį atsieis maždaug 750 mln. JAV dolerių.

Kitose šalyse esantiems atostogautojams patariama nevykti į oro uostą, kol jie nesulauks pranešimo apie skrydį. Tikėtina, kad esant tokio masto operacijai, vietų lėktuvuose gali tekti palaukti. Įspėjama, kad gali būti ir taip, kad poilsiautojai būtų parskraidinti ne į tą patį Jungtinės Karalystės oro uostą, iš kurio jie išvyko.

Poilsiautojams taip pat nurodoma kol kas nieko papildomai nemokėti viešbučiams, nors jie ir prašytų. Civilinės aviacijos administracija susisieks su visais viešbučiais ir juos patikins, kad pinigus jie gaus. Jeigu viešbučių atstovai sakytų patvirtinimo negavę, atostogautojai apie tai visų pirma turėtų informuoti britų civilinės aviacijos administraciją.

Tiems, kurie dar tik laukė atostogų su „Thomas Cook“, prastesnės žinios – kelionės nebus. Tačiau jiems bus grąžinti pinigai.

Jeigu iš „Thomas Cook“ įsigyti tik skrydžio bilietai, o ne kelionės paketas, susigrąžinti sumokėtus pinigus bus sudėtingiau, nes jų nedengia ATOL – oro kelionių organizatoriaus draudimas. Pinigų grąžinimas priklauso nuo kelionės draudimo arba kredito kortelės kompanijos sąlygų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius