Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Paaiškėjo, kur dažniausiai Lenkijoje atostogauja lietuviai: viena mėgstamiausių krypčių – Tatrai

Pasibaigė ketvirtą kartą Lenkijos instituto Vilniuje rengtas fotografijų konkursas „Atostogos Lenkijoje“. Kaip ir kasmet jis susilaukė didelio Lietuvos gyventojų dėmesio. Konkursas buvo rengiamas bendradarbiaujant su Varmijos Mozūrų vaivadijos savivaldybe.
Agata Gulecka, Tatrai
Agata Gulecka, Tatrai / Agatos Guleckos nuotr.

Kokias gi kryptis atostogoms Lenkijoje renkasi lietuviai? Sprendžiant iš nuotraukų, viena mėgstamiausių krypčių yra Lenkijos kalnai – Tatrai ir jų papėdėje įsikūrusi Zakopanė. Reikia pripažinti, kad lietuviai Lenkijos Tatruose renkasi ne tik lengvesnes trasas, pvz., pasivaikščiojimą prie Morskie oko ežero (vienas lankomiausių turistinių objektų Lenkijos kalnuose), bet ir kopia į pačias sunkiausias viršukalnes (pvz., į Rysus).

Vykdami į kalnus ir į Zakopanę lietuviai dažnai aplanko Krokuvą (jos senamiestį, Vavelio pilį) ir Veličkos druskos kasyklas. Taip pat mėgstami ir kiti Lenkijos kalnai – Karkonošai Žemutinėje Silezijoje ir Pieninai (čia viena populiariausių pramogų – plaukimas plaustu Dunajeco upe).

Antra pagal populiarumą kryptis – tai Gdanskas ir pakeliui į jį esanti Malborko pilis.

Rimo Bušausko nuotr. / Rimas Bušauskas, Gdanskas
Rimo Bušausko nuotr. / Rimas Bušauskas, Gdanskas

Tarp dažniausiai lietuvių lankomų miestų yra Varšuva (su tradiciškai dažniausiai fotografuojamu objektu – Kultūros ir mokslo rūmais), Vroclavas, Balstogė, Sopotas, Helis, Čenstakava. Lietuviai taip pat dažnai keliauja į Augustavą, kur mėgsta laivu paplaukioti garsiuoju Augustavo kanalu.

Šiemet sulaukėme nuotraukų ir iš rečiau lankomų miestų ir vietovių, pvz., Ščecino, Ščyrko, Mošnos pilies Žemutinėje Silezijoje, Klodzko, Opolės, Ogrodzeneco.

Pagrindinį prizą – savaitgalio kelionę dviem į Krokuvą – laimėjo Lina Vasiliauskienė.

Linos Vasiliauskienės nuotr. / „GrandPrix“ – Lina Vasiliauskienė, Tatrai
Linos Vasiliauskienės nuotr. / „GrandPrix“ – Lina Vasiliauskienė, Tatrai

Publikos apdovanojimus, surinkę daugiausiai patiktukų, laimėjo: Agata Gulecka, Meilutė Parnarauskienė ir Mateusz Wierbiel.

Specialius prizus, įsteigtus Varmijos Mozūrų vaivadijos savivaldybės, laimėjo: Ieva Lukoševičiūtė, Karolina Lamteva, Asta Andrijauskienė, Vytenis Skendelis ir Rimas Bušauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius