Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pandemija daro įtaką net Londono Tauerio varnams – keičiasi paukščių elgesys

Legendiniai varnai Londono Taueryje nerimsta. Dėl koronaviruso pandemijos šią vietą aplanko visai mažai žmonių, tad anglies juodumo paukščiai pradeda nuobodžiauti ir nuskrenda vis toliau nuo savo būsto, rašo „Lonely Planet“.
Londono Tauerio varnai
Londono Tauerio varnai / 123rf.com nuotr.

Smalsūs ir protingi varnai yra svarbūs Londono Taueriui, paukščiai itin vertinami. 350 metų senumo prietaras skelbia, kad jeigu visi Londono Tauerio plunksnuotieji gyventojai paliktų savo namus, britų monarchija žlugtų, o pats Taueris virstų pelenais. Tai prietaras, bet niekas nenori rizikuoti, ir jau kelis šimtmečius Taueryje nuolat gyvena paukščiai.

„Dėl visa ko“ Taueryje laikomi septyni varnai – dabar čia gyvena Jubilee, Harris, Gripp, Rocky, Erin, Poppy ir Merlina. Jais rūpinasi karališkasis varnų prižiūrėtojas Christopheris Skaife'as. Dienos metu paukščiai gali laisvai skrajoti Tauerio apylinkėse, nors varnams yra patrumpintos vieno sparno plunksnos, kad jiems būtų sunku toliau nuskristi.

Londono Taueris, viena iš populiariausių lankytinų vietų visoje Jungtinėje Karalystėje, duris vėl atvėrė liepos 20 d., tačiau turistų srautai itin susitraukę. Paprastai vasaros mėnesiais čia kasdien apsilankydavo daugiau nei 15 tūkst. žmonių, tačiau dabar jų sulaukiama iki mažiau nei 800.

Smalsūs ir protingi paukščiai mėgdavo stebėti žmones, o kartais ir nugvelbti iš jų kokį gardų kąsnelį. Ch.Skaife'as britų leidiniui „The Sun“ sakė, kad trūkstant lankytojų, varnai pradeda nuobodžiauti. Du jų netgi buvo pastebėti nuskridę gerokai toliau už savo įprastinės zonos.

Dabar paukščiams bandoma sugalvoti pramogų – su kamuoliukais, įvairiais žaislais. „Tikrai reikia, kad žmonės grįžtų ir padėtų varnams“, – tikino prižiūrėtojas.

Daugiau apie varnus ir jų simbolinę reikšmę skaitykite čia: Britų monarchijos sargai, traukiantys turistus iš viso pasaulio – Londono Tauerio varnai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius