-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasivaikščiojimui po Vilnių: atsidaro „Žaislų muziejus“

Vilniaus senamiestyje gruodžio 7 d. atidaromas pirmasis Lietuvoje „Žaislų muziejus“. Jo ekspozicija apima įvairiausius istorinius laikotarpius, pristatomi senovės, močiučių ir senelių žaislai. Be to, šalia XIX-XX a. žaislų pamatysite ir naujausius žaislų pasaulio išradimus.
Senųjų žaislų ekspozicija
Senųjų žaislų ekspozicija / Žaislų muziejaus nuotr.

Kolekcija sudaryta ne tik iš originalų, tačiau ir iš žaislų kopijų: būtent dėl to, muziejuje daugelį eksponatų galima palaikyti rankose ir jais pažaisti.

Pirmojo Lietuvoje Žaislų muziejaus ekspozicijoje pristatomos visų iki šiol rastų ir žaislams priskiriamų radinių kopijos bei rekonstrukcijos, todėl lankytojai galės pirmą kartą vienoje erdvėje pasigrožėti XIII–XVIII a. Lietuvos žaislų paveldu. Ekspoziciją kūrėme taip, kad kuo daugiau būtų galima paliesti, pažaisti, išmėginti ir įsivaizduoti, kokių įdomių ir žaismingų būta viduramžių pramogų. Lankytojams siekiame sukurti darnią ir draugišką aplinką, kur jie galėtų smagiai žaisdami susipažinti su Lietuvos žaislų istorija nuo seniausių laikų iki šių dienų“ – sako Indrė Jovaišaitė-Blaževičienė, viena iš pirmojo Lietuvoje Žaislų muziejaus steigėjų.

„Žaislų muziejus“ įsikūrė netoli Sereikiškių parko, Barboros Radvilaitės gatvėje. Jis žada „išlipti“ iš tradicinio muziejaus rėmų ir sukurti smagią žaidimų atmosferą bei žaidimų aikštelę įvairaus amžiaus žmonėms. Panašūs muziejai veikia Latvijoje bei Estijoje, Rusijoje bei Švedijoje, bei kitose pasaulio šalyse.    

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius