Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Ispanijos turizmas pasiekė prieškrizinį lygį: gerinami visi rekordai

Šių metų gegužę Ispaniją aplankė per 5,8 mln. užsienio turistų, tai 7,4% daugiau nei buvo užregistruota tuo pačiu metu pernai. Minėtas turistų skaičius yra geriausias šio laikotarpio rodiklis per visą ispanų Turizmo, industrijos ir energetikos ministerijos atliekamų stebėjimų istoriją, skelbia portalas Turizm.ru.
Ispanijoje turizmo sektoriaus skaičiai muša visus rekordus
Ispanijoje turizmo sektoriaus skaičiai gerina visus rekordus / 123rf.com nuotr.

Teigiama, jog pagrindine tokio ženklaus rodiklių augimo priežastimi tapo užsienio turistų iš Didžiosios Britanijos ir Vokietijos antplūdis. Prancūzijoje šiemet taip pat pastebėtas susidomėjimas Ispanijos kurortais ir poilsiu juose. Gegužę  Ispanijoje ilsėjosi 809 838 prancūzai arba 5,9% daugiau nei tuo pačiu metu prieš metus.

Įdomu tai, jog vokiečiai ir anglai labiau rinkdavosi poilsį Balearų salose, o prancūzai – Katalonijoje.

Skaičiuojama, jog nuo sausio iki gegužės pabaigos Ispanijoje ilsėjosi per 19,8 mln. užsienio turistų. Šis skaičius 3,9% didesnis nei atitinkamu laikotarpiu 2012-aisiais. Be to, tai reiškia, jog ispanų turizmo sektoriui pavyko ne tik pavyti prieškrizinių metų rodiklius, bet ir juos viršyti. Daugiausia užsienio turistų Ispanijoje ilsėjosi 2008-aisiais. Šiemet turizmo sektorius Ispanijai žada dar nematytas pajamas ir rekordinius turistų srautus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius