-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per tris dienas parodoje „ADVENTUR“ apsilankė daugiau nei 24 tūkst. lankytojų

Sausio 22-24 dienomis Vilniuje vykusi tarptautinė turizmo ir aktyvaus laisvalaikio paroda „ADVENTUR“ prasidėjo rekordo paskelbimu – šiemet joje dalyvavo 230 turizmo, 5 skrydžių bendrovės, buvo pristatytos 37 šalys ir maršrutai. Didžiausias per istoriją dalyvių skaičius sudomino ir rekordinį lankytojų būrį – per tris dienas parodoje pabuvojo daugiau nei 24 tūkst. žmonių.
Paroda „Adventur“
Paroda „Adventur“ / Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr.

„Šiais metais parodą atidarėme su puikia naujiena – Jungtinių Tautų Pasaulio turizmo organizacija paskelbė, kad Pasaulio turizmo inovacija Nr. 1 yra Lietuvoje, Anykščiuose, – pasibaigus „Adventur“ parodai sakė Ūkio viceministrė Rasa Noreikienė. – Tai yra dar vienas įrodymas, jog esame inovatyvaus turizmo šalis. Kad ne tik didieji Lietuvos miestai, bet ir regionų miesteliai gali pasiūlyti patrauklius, aukštos kokybės kultūrinio, ekologinio, verslo ir sveikatos turizmo produktus.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Paroda „Adventur“
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Parodoje „Adventur“

Jų plėtra, nuolat gerėjanti paslaugų kokybė skatina keliauti ir geriau pažinti savo šalį lietuvius, prisideda prie regionų vystymo, taip pat užtikrina didesnius turistų srautus iš užsienio“.

Svarbiausias šių metų parodos akcentas – miestų turizmas. Ketvirtojoje parodoje „Adventur“ dalyvių skaičius, lyginant su 2014 metais, išaugo 15 proc.: „Litexpo“ centre įsikūrė 230 turizmo bendrovių, 5 skrydžių bendrovės, buvo pristatytos 37 šalys ir maršrutai, geriausia, ką turi lankytojams parodė 50 Lietuvos miestų ir miestelių.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Paroda „Adventur“
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Paroda „Adventur“

„Šiais metais stengėmės, kad Lietuvos miestai ir miesteliai parodoje pristatytų savo turistines, edukacines programas, naujus turistinius objektus, įdomiausius maršrutus ir renginius, – sakė Valstybinio turizmo departamento vadovė Jurgita Kazlauskienė.

– Parodos dalyvius džiugino itin gausus būrys smalsuolių, motyvuotų turistų, susidomėjusių šalies turizmo galimybėmis ir naujovėmis. Džiugu, kad paroda auga ir brandina visą Lietuvos turizmo sektorių“.

Šiais metais paroda pranoko ir parodos organizatorių, ir dalyvių lūkesčius. Lyginant su praėjusiais metais, lankytojų skaičius išaugo beveik 16 proc. „Litexpo“ duomenimis, parodą aplankė 24 tūkstančiai 787 lankytojai.

„Svarbus parodos komponentas yra renginiai, susitikimai su keliautojais, kelionių vadovais, – sako „Litexpo“ parodų grupės vadovė Jolanta Masiulienė. – Didžiulio lankytojų dėmesio susilaukė renginiai, kuriuos suvienijo rubrika „Kelionės mano gyvenimo būdas“.

Daugiausia smalsuolių sutraukė „West Express“ kelionių agentūros susitikimai su kulinarinės knygos apie Izraelio virtuvę autore Nida Degutiene, apie Azijos didmiesčių koloritą pasakojusiais keliautojais Martynu Starkumi ir Vytaru Radzevičiumi bei be kelionių savo gyvenimo neįsivaizduojančiais mados kūrėju Juozu Statkevičiumi ir dainininke Dovile Filmanavičiūte“.

Didelio dėmesio parodoje sulaukė šiais metais pirmą kartą surengtas Lietuvos 6-12 klasių moksleivių geografijos žinių konkursas. Jame dalyvavo daugiau nei 200 mokinių iš 21 Lietuvos savivaldybės. Juos palaikyti susirinko beveik 500 sirgalių – mokinių ir mokytojų.

Renginį organizavo Lietuvos geografijos mokytojų asociacija, o parodos organizatoriai neabejoja, kad toks konkursas vyks ir kitąmet.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Paroda „Adventur“
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Parodoje „Adventur“ moksleiviai galėjo patikrinti žinias

Svarbiausias šių metų parodos akcentas – miestų turizmas. Jo sėkmės formulės buvo aptartos Miestų forume, į kurį susirinko daugiau nei 250 klausytojų. Forume buvo kalbėta apie tai, kad miestai turi stiprinti savo e-rinkodarą, atnaujinti interneto svetaines, skelbti, kokie renginiai laukia turistų.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Paroda „Adventur“
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Parodoje „Adventur“ vyko ir miestų forumas, ieškojęs atsakymų, kaip geriausiai Lietuvos miestams iškomunikuoti turistams skirtą informaciją.

Ypač didelis dėmesys skirtas mietų bendradarbiavimui, aptarta, kaip sėkmingai išnaudoti miestų geografinius, istorinius paminklus, kaip kurti sėkmingas legendas, kurios visada įdomios užsienio turistui.

Parodoje pasirašytas 2016 metų Lietuvos kultūros sostinės Telšių projekto „Ant septynių kalvų – septynios meno kalbos“ organizatorių ir projekto ambasadorių bendradarbiavimo susitarimas.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Paroda „Adventur“
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Vienas iš Telšių ambasadorių – dirigentas Donatas Katkus

Ambasadoriais tapo septynias kultūros ir meno šakas reprezentuojantys, iš Telšių kilę ar čia gyvenę žymūs žmonės: profesorė Viktorija Daujotytė, profesorius Donatas Katkus, profesorius Algirdas Žebrauskas, baleto primarijus Nerijus Juška, televizijos laidų vedėjai Loreta Sungailienė ir Stasys Kavaliauskas, aktorė Nijolė Narmontaitė.

Itin gyva šiais metais buvo ketvirtoji parodos salė, kur įsikūrė aktyvaus laisvalaikio ir pramogų organizatoriai. Čia buvo galima išmėginti įvairiausias sporto pramogas – nuo stalo teniso, šaudymo strėlėmis į taikinius iki mėginimų įkopti į kalną ar atlikti chemijos eksperimentą.

 „Adventur“ rengėjų duomenimis, lankytojus šiais metais beveik vienodai domino kelionių po Lietuvą tema „Atrask Lietuvą“ ir pasaulio kelionių tema „Atrask“ pasaulį.

Lietuvos grožis atsiskleidė ir dar kartą buvo pabrėžtas parodoje savo finalą surengusiame socialiniame projekte „We Love Lithuania“. „Adventur“ parodoje įvyko projekto finalas, buvo eksponuojamos geriausios projekto nuotraukos, paskelbti ir apdovanoti geriausių nuotraukų autoriai.

„Per kelis pastaruosius metus paroda „Adventur“  užtikrintai tapo žinomu, su niekuo nesupainiojamu vardu turizmo rinkoje. Džiaugiamės tuo“, – pasibaigus parodai sakė Turizmo departamento vadovė J.Kazlauskienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius