Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Po virusinio vaizdo klipo – turistų antplūdis idiliškame Šveicarijos kaime

Nedidelis kaimas Šveicarijoje susidūrė su nemenku iššūkiu, kai į jį pradėjo masiškai traukti turistai. Nauja keliautojų banga – socialiniuose tinkluose pasklidusio vaizdo klipo, kuriame ši vietovė vadinama „Milano Maldyvais“, nuopelnas.
Lavertecas Šveicarijoje
Lavertecas Šveicarijoje / 123rf.com nuotr.

Kaip rašo „The Independent“, pietinėje Šveicarijos dalyje esantis Laverteco kaimelis yra dievinamas dėl krištolo skaidrumo vandens telkinių, susiformavusių iš Vercaskos upės, taip pat – dėl dvigubo išriesto akmeninio tilto.

Dabar minutės trukmės video socialiniame tinkle „Facebook“ milijonams žmonių pasiuntė žinią, kad šią vietą nedelsiant reikia aplankyti – ir tūkstančiai patraukė į pasakišką kaimelį.

Liepos 10 d. įkeltame vaizdo klipe, kuris sulauke jau beveik 3 mln. peržiūrų, Marco Capedri kartu su draugais matomi šokantys į turkio spalvos vandenį netoli įsimintinos formos tilto. „Nuostabus kanjonas, išraižytas smaragdiniu vandeniu – vos už valandos ir 45 minučių nuo Varezės“, – į italus kreipiasi kūrėjai.

Tačiau nemokama reklama ne itin sužavėjo kaimelio gyventojus. Jie dabar skundžiasi, kad jų apylinkes užtvindė pasakiško grožio ieškantys turistai.

„Atsirado poreikis naujų taisyklių sukūrimui, nes daugelis šių turistų visai nejaučia pareigos“, – vienas gyventojas aiškino „Ticino News“. Jo teigimu, atvykėliai „miega automobiliuose, laksto nuogi, o mūsų slėnį pavertė lauko tualetu“.

Laverteco meras Roberto Bacciarini „La Repubblica“ sakė, kad situacija kontroliuojama, bet paprašė turistų gerbti vietos taisykles.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius