Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Porai gresia 6 m. kalėjimo už suvenyrą iš paplūdimio – smėlį

Porai, kuri leido atostogas Sardinijoje, jos gali kainuoti itin brangiai. Prancūzams gresia net 6 metai kalėjimo už tai, kad jie iš paplūdimio namo norėjo parsivežti net 40 kg smėlio.
Turistai pamėgę namo pasiimti Sardinijos smėlio
Turistai pamėgę namo pasiimti Sardinijos smėlio / Sardegna Rubata e Depredata/123rf.com nuotr.

Pora buvo sustabdyta policijos prie kelto į Tuloną, Prancūziją. Patikrinę poilsiautojų daiktus, pareigūnai rado 14-a plastikinių buteliukų, pilnų smėlio.

Pora aiškino, kad tai – jų atostogų suvenyras, ir tikino nežinoję, jog už smėlio išsivežimą iš paplūdimio gresia baudžiamoji atsakomybė. Prancūzams gali būti skirtos laisvės atėmimo bausmės nuo 1 iki 6 metų už vagystę atsakomybę sunkinančiomis aplinkybėmis.

Italijos sala Sardinija garsėja savo nuostabaus grožio smėlėtais paplūdimiais. Vietiniai jau seniai skundžiasi, kad turistai jį vagia – kiekvienas nori bent kažkiek jo parsivežti namo. Kai kurie buteliukus su Sardinijos smėliu pardavinėja ir internete.

Skaičiuojama, kad per metus iš Sardinijos paplūdimių taip dingsta kelios tonos smėlio. Sardinijos pareigūnų teigimu, šią vasarą buvo mėginta iš salos išgabenti net 200 kg smėlio – buteliukai su juo turistų lagaminuose buvo randami oro uoste.

Nuo 2017 m. asmenims, kurie bus sugauti vagiantys smėlį, akmenukus ar kriaukles, gresia iki 3 tūkst. Eur bauda. Jau pirmaisiais metais keturi turistai gavo po tūkstančio eurų baudas.

Ne tik Sardinija griežtai saugo savo paplūdimius. Gran Kanarijoje šiemet taip pat pradėjo galioti taisyklės, draudžiančios raižyti uolas pakrantėse – turistai buvo pamėgę palikti tokias žinutes. Už tai gresia baudos ar net kalėjimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius