Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prahos parkai, kuriuose ruduo – gražiausias

Praha yra graži kiekvienu metų laiku, o rudenį – itin, kai medžiai keičia savo spalvas. Giedrą rudenišką dieną „CzechTourism“ siūlo pailsėti viename iš gausų Prahos parkų.
Praha
Praha / 123rf.com nuotr.

Karališka Stromovka

Stromovka, anksčiau Karališkasis Žvėrynas, yra didingas angliškas parkas – 95 ha ploto. Priklauso didžiausiems Prahos parkams ir yra Čekijos sostinės gyventojų viena mėgstamiausių vietų piknikui ir poilsiui prie ežero. Čia galima rasti vieną iš didžiausių planetariumų pasaulyje – „Planetariumas Praha“.

Jelení Příkop

Richard Hodonicky nuotr./Jelení Příkop
Richard Hodonicky nuotr./Jelení Příkop

Dauba po Prahos pilimi, vadinama Jelení Příkop, yra ideali vieta poilsiui baigus pilies komplekso aplankymą. Tai tikra ramybės oazė dinamiškame miesto centre. Į daubą galime įeiti, pvz., iš Belvederio rūmų pusės. Anksčiau dauboje gyveno elniai, o taip pat buvo įmanoma sutikti lokį. Dabar griovyje yra romantiškas takas, o šalia pastatytos skulptūros. Griovys atidarytas turistams iki spalio pabaigos.

Petřín

Ivan Bumba nuotr./Petřín
Ivan Bumba nuotr./Petřín

Apžvalgos bokštas Petřín buvo pastatytas kaip sumažinta Eifelio bokšto kopija dėl 1981 m Jubiliejinės Parodos. Panoraminis vaizdas iš bokšto laikomas vienu iš gražiausių Prahoje. Petřín - tai mėgstamiausia vieta įsimylėjėliams, čia galima surengti pikniką su draugais arba pailsėti vienoje iš kavinių.

Havlíčkovy sodas

Grébovka, vadinama ir Havlíčkovy sodu, yra nuostabus daržas Prahos Vinohrady pietų nuokalnėje. Čia galime pamatyti ne tik neorenesanso stiliaus vilą ir puikų Prahos vaizdą, bet ir dirbtinį stalaktitų urvą, fontanus, ežerėlį ir skulptūras. Liko tik paragauti vyno restorane ir žavėtis aplinkinių vynuogynų nuostabiu vaizdu.

Divoká Šárka

CzechTourism nuotr./Divoká Šárka
CzechTourism nuotr./Divoká Šárka

Divoká Šárka gamtos rezervatas nusidriekia Šárka upės uolėtuose krantuose ir priklauso didžiausiems Prahos parkams. Tai tikra žalia oazė ir sunku patikėti, kad yra Prahos dalis. Vasarą arba rudenį galima čia maloniai pasivaikščioti arba važinėti dviračiu, o žiemą - slidinėti lygumų slidėmis arba čiuožinėti užšalusioje Džbán užtvankoje.

Průhonice parkas

CzechTourism nuotr./Průhonice parkas
CzechTourism nuotr./Průhonice parkas

Labai netoli Prahos rasite 240 ha ploto Průhonice rūmų parką, įrašytą į UNESCO sąrašą - vieną iš didžiausių kraštovaizdžių parkų Europoje. Parke daug įvairiausių retų augalų rūšių, pavasarį žydi margaspalviai rododendrai ir azalijos. Lankytojai gali vaikščioti po parką - čia net 40 km takų. Be to, parke yra neorenesanso stiliaus rūmai bei jau 1187 m. įšventinta romanų Švč. M. Marijos Nekaltojo Prasidėjimo Romos katalikų bažnyčia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius