Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūzijoje išrinktas mėgstamiausias šalies kaimelis

Kasmet prancūzai renka mėgiamiausią šalies kaimelį iš 14 pasiūlytų variantų. Šių metų nugalėtojas – Normandijos pakrantės gražuolis Sen Va la Hugas (Saint-Vaast-la-Hougue).
Sen Va la Hugas (Saint-Vaast-la-Hougue)
Sen Va la Hugas (Saint-Vaast-la-Hougue) / „Wikimedia Commons“ nuotr.

Lamanšo departamente, Normandijoje, esantis Sen Va la Hugas turi vos 1,8 tūkst gyventojų, tačiau yra pamėgtas turistų. Jis vadinamas nuostabaus grožio žvejų ir jūrininkų kaimeliu.

Per atoslūgį iš žemyninės dalies čia galima pasiekti dar vieną nuostabią vietą – Tatihou salą, kurią jau pora dešimtmečių už unikalius vaizdus yra pamėgę dalininkai.

Sen Va la Hugas – tai vaizdingų siaurų gatvelių ir uosto, kuriame žvejų laukia tradiciniai normandiški laiveliai, kaimelis. Ypatingą vaizdą dovanoja ir čia esantis švyturys.

Kaimelis itin garsėja savo austrėmis – jos pardavinėjamos ne tik Prancūzijoje, bet ir eksportuojamos į kitas šalis.

Sen Va la Huge būtina aplankyti ir Tour Vauban de La Hougue fortą, kuris yra įtrauktas į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą.

Kaimelio visgi negalima pavadinti neatrastu turistų – čia pakankamai viešbučių, restoranų ir kempingų, o prieš pora metų jam buvo suteiktas oficialus „turistinio miesto“ vardas. Visgi po mėgstamiausio Prancūzijos kaimelio laurų, neabejotinai, Sen Va la Hugą turėtų užplūsti dar daugiau lankytojų.

Praėjusiais metais mėgstamiausiu kaimeliu buvo išrinktas Kaselis (Cassel).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius