Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūzijos oro bendrovė „Aigle Azur“ nutraukia visus skrydžius

Antra pagal dydį Prancūzijos  oro linijų bendrovė „Aigle Azur“, šią savaitę paskelbusi apie bankrotą, nuo penktadienio vakaro atšauks visus savo skrydžius, mėgindama imtis priemonių išgelbėti bendrovę, sakoma vidiniame dokumente, su kuriuo ketvirtadienį susipažino naujienų agentūra AFP.
Lėktuvas
Lėktuvas / 123rf.com nuotr.

„Aigle Azur“ anksčiau buvo įspėjusi, kad sustabdys dalį skrydžių, o bilietai nebebus parduodami nuo rugsėjo 10 dienos – kitą dieną po datos, iki kurios laukiama pasiūlymų dėl bendrovės perėmimo.

„Bendrovės finansinė padėtis ir susiję veiklos sunkumai neleidžia mums užtikrinti skrydžių po rugsėjo 6 dienos vakaro“, – teigiama darbuotojams skirtame pranešime.

„Aigle Azul“, pažadėjusi penktadienį dar atlikti 44 skrydžius, daugiausia į Alžyrą, paragino nepatogumų patyrusius keleivius susisiekti su draudimo bendrovėmis dėl kompensacijų.

Pasak įmonės, ji buvo priversta imtis šio „nepalankaus varianto, kuris sukels daug nepatogumų mūsų klientams, darbuotojams ir partneriams“.

„Mes aktyviai ieškome, kas galėtų perimti bendrovę“, – pridūrė „Aigle Azul“.

Iš pradžių oro linijų bendrovė buvo žadėjusi tęsti veiklą po to, kai pirmadienį pateikė prašymą dėl bankroto apsaugos, tačiau paaiškėjo, kad yra nepajėgi įvykdyti šio pažado.

Bendrovės akcininkai vis dar tikisi, kad dar atsiras gelbėtojas, kuris išgelbės „Aigle Azul“ bei jos 1 150 darbuotojų.

Didžiausias „Aigle Azur“ akcininkas yra Kinijos konglomeratas „HNA Group“, valdantis „Hainan Airlines“, kuriam priklauso 49 proc. akcijų.

Dar 32 proc. akcijų priklauso amerikiečių verslininkui Davidui Neelemanui (Deividui Nilmenui), kuris taip pat valdo bendroves „JetBlue“ ir „TAP Air Portugal“, o 19 proc. priklauso prancūzų verslininkui Gerardui Houa (Žerarui Houa).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius