-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prisidengę žinomo keliautojo vardu lietuvius vilioja į Iraną kautis su JAV sąjungininkais

Kelionė į viso pasaulio dėmesio centre atsidūrusį Iraną bei galimybė kariauti prieš JAV sąjungininkus. Toks melas, galimai siekiant išvilioti pinigus, naudojamas feisbuke.
Kelionė per dykumą
Kelionė per dykumą / Š.Jasiukevičiaus nuotr.

Socialinio tinklo grupės „Vokietijos lietuviai“ nariai sulaukė pasiūlymo apsilankyti Irane. Už 1,2 tūkst. eurų mokestį susidomėjusiems siūlyti baziniai kariniai mokymai, nakvynė palapinėje ir maistas dukart per dieną.

Čia feikas. Aš neorganizuoju kelionių į Iraną ar Iraką.

„[...] ir neišdildomi įspūdžiai padedant kariauti prieš JAV sąjungininkus vidurio rytuose“, – grupėje rašė Tomo Milkovic feisbuko anketa. Pastaroji šiuo metu nebeaktyvi.

Įrašo autoriaus teigimu, kelionė organizuojama kartu su keliautoju ir tyrinėtoju Šarūnu Jasiukevičiumi, dar žinomu „Praeities žvalgo“ vardu. T.Milkovic teiginiai – melagingi.

Š.Jasiukevičius išplatino pranešimą paneigdamas gandus bei perspėjo saugotis galimai pinigus siekiančių išvilioti sukčių.

„Sukčiavimo būdu, prisidengdamas mano duomenimis, tikėtina, kad bandys užvaldyti kitų asmenų turtą, nes kelionės niekaip nėra organizuojamos ir nebus realizuotos. Pastarasis asmuo su manimi nėra sudaręs jokių sutarčių“, – teigė keliautojas.

Vyras taip pat patikino neorganizuojantis karinių veiksmų, nukreiptų prieš Jungtines Valstijas, bei pastebėjo, kad grupėje „Vokietijos lietuviai“ paskelbta informacija gali kelti grėsmę nacionaliniam saugumui.

Š.Jasiukevičius informaciją apie melagingą įrašą socialiniame tinkle pranešė ir savo socialinio tinklo puslapyje „Praeities žvalgas“.

„Čia feikas. Aš neorganizuoju kelionių į Iraną ar Iraką. Juo labiau aš nesiimu ir neorganizuoju jokių karinių ar kitokių veiksmų prieš JAV ar JAV sąjungininkus“, – skelbiama feisbuko puslapyje.

Š.Jasiukevičius pranešė šią informaciją perdavęs policijai, Valstybės saugumo departamentui ir Antrajam operatyvinių tarnybų departamentui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius