-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Ribojimus keliautojams įveda jau ir viena vos iš kelių jų neturėjusių Europos šalių

Juodkalnija šią vasarą itin viliojo keliautojus. Graži, šilta, nebrangi – o ir keliautojams nekėlė jokių sąlygų dėl COVID-19. Nereikėjo nei testų, nei karantino. Visgi šalyje išaugus koronavirusu užsikrėtusiųjų skaičiui, ir Juodkalnija galiausiai žengė taisyklių keliaujantiems keliu.
Kotoras, Juodkalnija
Kotoras, Juodkalnija / 123rf.com nuotr.

Juodkalnija, kaip ir dauguma kitų Europos šalių, nuo šiol iš atvykėlių reikalauja saviizoliacijos. Nebent jie yra pasiskiepiję nuo COVID-19 arba turi neigiamą testo atsakymą.

Juodkalnija iki šiol buvo viena vos iš saujelės valstybių, kurios dėl koronaviruso pandemijos nebuvo įvedusi specifinių sąlygų keliaujantiems.

Visgi pradėjus plisti naujiems ir sparčiau plintantiems viruso variantams bei pradėjus kalbėti apie ketvirtąją COVID-19 bangą, valdžia priėmė sprendimą sugriežtinti patekimo į šalį taisykles.

Kaip skelbia ir Lietuvos Užsienio reikalų ministerija, dabar asmenys, atvykstantys į Juodkalniją, privalo atitikti vieną iš šių reikalavimų:

  • būti pilnai paskiepytais vakcina nuo COVID-19 ligos ar paskiepytais viena vakcinos nuo COVID-19 ligos doze;
  • turėti neigiamą SARS-CoV-2 PGR testo, atlikto ne anksčiau kaip prieš 72 val., rezultatą;
  • pateikti įrodančius dokumentus, kad asmuo yra persirgęs SARS-COV-2 viruso sukeliama infekcine liga (nuo teigiamo PGR arba greitojo antigeno tyrimo praėjo ne mažiau kaip 14 dienų ir ne daugiau kaip 180 dienų);
  • turėti neigiamą greitojo antigeno testo, atlikto ne anksčiau kaip prieš 48 val., rezultatą.

Vaikams iki penkerių metų amžiaus netaikomas reikalavimas pateikti neigiamą testą.

Jeigu keliautojai neturės kurio nors iš šių dokumentų, turės 14-ai dienų karantinuotis. Izoliaciją galima sutrumpinti po šešių dienų – gavus neigiamą PGR testo rezultatą.

Išimtis dėl naujų taisyklių galios Kosovo, Serbijos, Šiaurės Makedonijos ir Albanijos piliečiams.

Be to, Juodkalnijos valdžia paskelbė ir ribojimus šalyje, susijusius su COVID-19 valdymu. Norint patekti į kavines ar restoranus, reikės įrodyti vieną iš faktų – kad esate gavęs bent 1 vakcinos nuo COVID-19 dozę; esate persirgęs (ne seniau kaip 180 dienų) arba gavęs neigiamą PGR testo rezultatą. Greitojo antigenų testo patekimui į restoranus nepakaks.

Nuo liepos 23 d. Juodkalnijoje tebėra uždaryti klubai, barai, diskotekos. Nevyksta muzikos renginiai ir festivaliai, draudžiami žmonių susibūrimai uždarose erdvėse.

Uždarose viešose erdvėse privalu dėvėti nosį ir burną dengiančias veido kaukes, taip pat išlaikyti 2 metrų atstumą tiek uždarose, tiek ir atvirtose erdvėse.

Juodkalnija Lietuvą yra priskyrusi raudonajai zonai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius