-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusija paskelbė naują „Aeroflot“ katastrofos vaizdo įrašą

Rusijos Tyrimų komitetas trečiadienį paskelbė naują vaizdo įrašą, kuriame užfiksuota prieš metus įvykusi aviakatastrofa oro uoste.
lektuvo virselis
Rusija paskelbė naują „Aeroflot“ katastrofos vaizdo įrašą

2019 m. gegužės 5 d. Rusijos oro linijų „Aeroflot“ lėktuvas „Sukhoi Superjet 100“ pateko į mirtiną avariją. Orlaivis turėjo skristi iš Maskvos į Murmanską, tačiau vos pakilus pilotai paskelbė turintys nedelsiant grįžti atgal, nes į lėktuvą pataikė žaibas.

Šeremetjevo oro uoste lėktuvas vėl nusileido praėjus 27 minutėms po pakilimo. Nusileidimas buvo sudėtingas – orlaivis stipriai rėžėsi į žemę, dėl to sulūžo važiuoklė. Dėl smūgio ant lėktuvo sparnų išsiliejo degalai ir netrukus visą orlaivį prarijo liepsnos. Lėktuve buvo 73 keleiviai ir 5 įgulos nariai. Žuvo 41 žmogus, tarp jų – du vaikai.

Rusijos Tyrimo komitetas trečiadienį paskelbė naują šios nelaimės vaizdo įrašą. Tai nėra pirma filmuota medžiaga iš katastrofos vietos, tačiau čia lėktuvas matomas kitu kampu. Galima geriau matyti, kaip lėktuvas sustojo ir buvo evakuotas.

Matyti, kad lėktuvo durys buvo atidarytos praėjus vos 10-iai sekundžių nuo sustojimo, o po 15-os jau išlipo pirmieji keleiviai.

Vaizdo įraše taip pat akivaizdu, kad kai kurie keleiviai elgėsi labai neapgalvotai – net ir evakuacijos metu su savimi ėmė rankinį bagažą. Avarinio nusileidimo metu privalu kuo greičiau išlipti negaištant net ir kelių sekundžių daiktų pasiėmimui – kelios akimirkos gali kainuoti žmonių gyvybes.

Vis pasirodo svarstymų, kad gal reikėtų įdiegti nuotolinio valdymo užraktus ant virš keleivių esančių lentynų, kuriose laikomas rankinis bagažas. To priežastis – kad avarinio nusileidimo metu keleiviai negalėtų pasiimti savo daiktų

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius