-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 03 07 /2018 03 09

„Ryanair“ įspėja dėl skrydžių atšaukimo po „Brexit“

Pigių skrydžių bendrovė „Ryanair“ dar kartą įspėjo: laiko vis mažėja tam, kad būtų pasiektas susitarimas tarp Jungtinės Karalystės ir Europos Sąjungos, kuris leistų ir toliau skraidyti regione po „Brexit“.
„Ryanair“ lėktuvas
„Ryanair“ lėktuvas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Temos: 1 „Brexit“

Pastaruosius kelis mėnesius „Ryanair“ atstovai ne kartą viešai ragino kuo greičiau priimti sprendimus, lemsiančius komercinių avialinijų ateitį po Jungtinės Karalystės pasitraukimo iš ES. Trečiadienį Airijos avialinijų rinkodaros vadovas Kenny Jacobas įspėjo, kad gali laukti skrydžių atšaukimai.

„Mums toliau kelia nerimą nežinomybė, supanti Jungtinės Karalystės pasitraukimo iš ES 2019-ųjų kovą sąlygas. Nors mes ir toliau pasisakome už Jungtinės Karalystės likimą ES „Atviro dangaus“ susitarime, perspėjame, kad jeigu ji iš jo pasitrauktų, gali neužtekti laiko arba abiejų pusių noro laiku susiderėti dėl naujų taisyklių.

To rezultatas būtų skrydžių tarp Jungtinės Karalystės ir Europos trikdžiai nuo 2019-ųjų balandžio, ir/arba skrydžių/maršrutų atšaukimai bei orlaivių perkėlimas į žemyninę Europą“, – teigia jis išplatintame pareiškime.

Antradienį visus lėktuvus nuleisti ant žemės pagrasino ir pats „Ryanair“ vadovas Michaelis O'Leary. Briuselyje jis pareiškė, kad taip būtų norima priversti britus suvokti, jog jie nebegalės džiaugtis pigiomis atostogomis.

„Jums žadėjo, kad galėsite palikti ES, ir viskas liks taip pat. Realybė tokia, kad galite palikti ES – taip, tai jūsų pasirinkimas, bet viskas iš esmės pasikeis“, – sakė jis.

M.O'Leary teigimu, po „Brexit“ gresia „reali krizė“ skrydžiuose tarp Jungtinės Karalystės ir ES.

Skrydžių kompensavimo bendrovės „Skycop“ vadovas Marius Stonkus teigia, kad jeigu nebus pasiektas susitarimas, keleiviai gali skaudžiai nukentėti.

„Nors „Brexitas“ jau ant nosies – sprendimo dėl oro erdvių pasidalijimo ir oro linijų darbo po šio įvykio vis dar nėra, tad tai gali virsti didžiuliais skrydžių atšaukimo mastais. Kol politikai labiau susidomėję kitais ekonominiais Jungtinės Karalystės atsiskyrimo nuo ES aspektais, oro linijos pačios ėmėsi veiksmų –„easyJet“ įsteigė atstovybę Austrijoje, „Ryanair“ prašo išduoti licenciją, leidžiančią skraidyti Britanijos oro erdvėje nepriklausomai nuo būsimo susitarimo.Dar šiandien ES Vadovų Tarybos pirmininkas Donaldas Tuskas sukritikavo Britų politikų pasiūlytą „išėjimo planą“, kur skirtas minimalus dėmesys aviacijai.

Šiuo metu Jungtinėje Karalystėje gyvena net 28 proc. visos Europos gyventojų, dar milijonai kasdien keliauja iš ar į verslo centrus Londone ar Dubline, tad ignoruoti tokio masto industriją būtų mažų mažiausiai kvaila. Šioje situacijoje blogiausia tai, kad nuo laiku nepriimtų sprendimų padarinių kentės paprasti žmonės – kol tvirto susitarimo nėra, visi atšaukti skrydžiai po „Brexito“ nebus kompensuojami, o oro linijos ir politikai išvengs atsakomybės“, - teigia jis žiniasklaidai išplatintame komentare.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius