-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sakartvelo pajamos iš turizmo pernai sunyko 83 proc.

Sakartvelo pajamos iš atvykstančiojo turizmo 2020-aisiais vertinamos 541,7 mln. JAV dolerių – 2,727 mlrd. dolerių, arba 83 proc., mažiau nei 2019 metais, teigiama šalies centrinio banko makroekonominėje apžvalgoje.
Sakartvelas
Sakartvelas / 123rf.com nuotr.

Pernai Sakartvele viešėjo 1,742 mln. užsieniečių – 81 proc. mažiau nei užpernai, iš jų turistais laikomų svečių iš užsienio sumažėjo 79 proc. iki 1,089 milijono.

Dėl COVID-19 pandemijos Sakartvelo oro, sausumos ir jūrų sienos tarptautiniams keliautojams užsidarė nuo kovo 21-osios. Buvo leidžiami tik užsakomieji reisai, bet tik iš kelių valstybių.

Sakartvelo vyriausybė tikėjosi nuo metų vidurio atverti šalį turistams bei atkurti reguliarius tarptautinius skrydžius, tačiau šis sprendimas dėl nepalankios epidemiologinės padėties kelis kartus buvo atidedamas. Išimtys buvo padarytos oro susisiekimui tik su Paryžiumi, Miunchenu ir Ryga.

Nuo lapkričio mėnesio buvo nuspręsta atnaujinti reguliarų oro susisiekimą su dar 10 miestų užsienyje, bet epidemiologinei situacijai blogėjant tiek Sakartvele, tiek ir užsienyje teko šiuos ketinimus įšaldyti.

3,7 mln. gyventojų turintis Sakartvelas 2019-aisiais fiksavo užsieniečių apsilankymų rekordą – 9,358 mln. žmonių, 7,8 proc. daugiau nei užpernai, o vien tik turistų srautas padidėjo 6,8 proc. iki 5,081 milijono. Pajamos iš atvykstančio turizmo paaugo 1,5 proc. iki 3,269 mlrd. dolerių ir sudarė 18,4 proc. šalies bendrojo vidaus produkto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius