-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 07 03 /18:04

SAM: į Lietuvą galės atvykti užsieniečiai iš 28 šalių, koronaviruso paveiktomis laikomos 58 šalys

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) atnaujino sąrašą valstybių, iš kurių nuo liepos 6 dienos užsieniečiai į Lietuvą galės atvykti be jokių apribojimų. Pablogėjus epidemiologinei situacijai Liuksemburge, šios šalies piliečiai ir teisėtai joje gyvenantys asmenys vėl nebus įleidžiami į Lietuvą. Kiek suprastėjo ir padėtis Čekijoje, tačiau iš jos atvykti vis dar leidžiama, tik rekomenduojama izoliuotis, praneša Sveikatos apsaugos ministerija (SAM).
Vilniaus oro uoste
Vilniaus oro uoste / Martyno Jaugelavičiaus/Lietuvos oro uostų nuotr.

Pasak SAM, į šalį dėl didelio sergamumo koronaviruso infekcija (COVID-19) vis dar negali atvykti Švedijos ir Portugalijos piliečiai ir šiose valstybėse teisėtai gyvenantys asmenys.

SAM primena, kad ši tvarka galioja užsieniečiams iš Europos ekonominės erdvės (EEE) valstybių, Šveicarijos, Jungtinės Didžiosios Britanijos ir Šiaurės Airijos Karalystės. Iš trečiųjų šalių užsieniečiai į Lietuvą gali atvykti tik gavę leidimą iš atsakingų Lietuvos institucijų, priklausomai nuo klausimo pobūdžio – Užsienio reikalų ministerijos, Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos ar kt.

Šalių, iš kurių leidžiama atvykti, sąrašas yra atnaujinamas kiekvieną savaitę, atsižvelgiant į epidemiologinius rodiklius užsienio šalyse.

Lietuvos piliečiams, kaip ir anksčiau, leidžiama atvykti iš bet kurios šalies. Tačiau grįžusiems iš valstybių, įrašytų į paveiktųjų sąrašą, t. y. tų, kuriose sergamumo koronavirusine infekcija rodiklis per paskutiniąsias 14 dienų yra didesnis nei 25 atvejai 100 tūkst. gyventojų, yra privaloma 14 dienų izoliacija.

ŠALIŲ SĄRAŠAS

Eil. Nr.

Valstybė

Suminis 14 dienų sergamumo rodiklis 100 tūkst. gyventojų (2020-07-03 duomenys)

EEE valstybių, Šveicarijos Konfederacijos, Jungtinės Didžiosios Britanijos ir Šiaurės Airijos Karalystės piliečiai ir jose teisėtai gyvenantys asmenys

Lietuvos Respublikos piliečiai

1.

Švedijos Karalystė

144,5

Draudžiama atvykti

Privaloma izoliacija

2.

Liuksemburgo Didžioji Hercogystė

48,6

3.

Portugalijos Respublika

46,0

4.

Rumunija

24,3

Leidžiama atvykti,

rekomenduojama izoliacija

Rekomenduojama izoliacija

5.

Bulgarijos Respublika

23,6

6.

Jungtinė Didžiosios Britanijos ir Šiaurės Airijos Karalystė

19,2

7.

Čekijos Respublika

18,2

8.

Kroatijos Respublika

15,7

Leidžiama atvykti, izoliacija netaikoma

Izoliacija netaikoma

9.

Prancūzijos Respublika

11,9

10.

Lenkijos Respublika

10,9

11.

Islandijos Respublika

10,0

12.

Ispanijos Karalystė

9,7

13.

Belgijos Karalystė

9,6

14.

Šveicarijos Konfederacija

8,9

15.

Austrijos Respublika

8,8

16.

Vokietijos Federacinė Respublika

8,5

17.

Danijos Karalystė

8,1

18.

Nyderlandų Karalystė

6,1

19.

Slovėnijos Respublika

5,9

20.

Italijos Respublika

4,9

21.

Norvegijos Karalystė

3,9

22.

Airija

2,7

23.

Slovakijos Respublika

2,5

24.

Graikijos Respublika

2,2

25.

Suomijos Respublika

2,2

26.

Maltos Respublika

1,6

27.

Kipro Respublika

1,2

28.

Estijos Respublika

1,0

29.

Vengrija

0,9

30.

Latvijos Respublika

0,7

31.

Lichtenšteino Kunigaikštystė

0,0

Koronaviruso paveiktomis laikomos 58 šalys, tarp jų – Baltarusija, JAV, Ukraina, Rusija

Nuo pirmadienio koronaviruso paveiktomis bus laikomos 58 šalys, tarp jų – Baltarusija, Rusija, Ukraina, Švedija ir Jungtinės Valstijos, skelbiama penktadienį sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos pasirašytame įsakyme.

Atvykstantiesiems iš jame nurodytų valstybių bus privaloma izoliacija, jis taikomas į Lietuvą grįžtantiems mūsų šalies gyventojams ir tiems užsieniečiams, kurie turi leidimą atvykti į Lietuvą.

Kaip pranešė Sveikatos apsaugos ministerija, pagal praplėstą valstybių sąrašą izoliuotis bus privaloma ir atvykstantiesiems iš Ukrainos, Liuksemburgo, Serbijos ir Juodkalnijos.

Iš labiausiai paveiktų šalių sąrašo išbraukta San Tomė ir Prinsipė, bet įtrauktos devynios naujos valstybės ir teritorijos, neturinčios valstybės statuso: Centrinės Afrikos Respublika, Juodkalnija, Kosta Rika, Liuksemburgas, Palestina, Sacharos Arabų Demokratinė Respublika, Serbija, Terksas ir Kaikosas bei Ukraina.

Šis sąrašas įsigalioja nuo pirmadienio, liepos 6 dienos.

Paveiktomis valstybėmis laikomos Albanija, Antigva ir Barbuda, Argentina, Armėnija, Azerbaidžanas, Baltarusija, Bangladešas, Bolivija, Bosnija ir Hercogovina, Brazilija, Centrinės Afrikos Respublika, Čilė, Dominika, Ekvadoras, Ekvatoriaus Gvinėja, Gabonas, Guamas, Gvatemala, Hondūras, Irakas, Iranas, Izraelis, JAV, JAE, Juodkalnija, Kataras,Kazachstanas, Kirgizija, Kolumbija, Kosovas, Kosta rika, Kuveitas, Liuksemburgas, Maldyvai, Mauritanija, Meksika, Moldova, Omanas, Pakistanas, Paleistina, Panama, Peru, PAR, Portugalija, Puerto Rikas, Rusija, Sachara, Salvadoras, Saudo Arabija, Serbija, Singapūras, Surinamas, Šiaurės Makedonija, Švedija, Terksas ir Kaikosas, Ukraina ir Žaliasis Kyšulys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius