Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savaitgaliui į Tongą nuskridusi moteris vis dar ten įstrigusi net ir po 18 mėn.

Britė moteris dar 2020 m. kovą atvyko į Tongą – nedidelę karalystę Polinezijoje. Planavo ten pabūti tik savaitgalį, bet praėjus ir 18-ai mėnesių ji vis dar yra salyne ir negali ištrūkti.
Tonga
Tonga / 123rf.com nuotr.

27-erių Zoe Stephens gyveno Kinijoje, kai nusprendė pakeliauti po Aziją, rašo „CNN Travel“. Praleidusi kurį laiką Fidžyje, moteris kitu savo kelionės tašku pasirinko Tongą – daugiau nei 170 salų turinčią šalį Ramiajame vandenyne.

Britė ketino šioje karalystėje pabūti tik kelias dienas ir tuomet tęsti savo kelionę. Tačiau Tongoje buvo staigiai paskelbtas itin griežtas karantinas. Šalyje iki šiol nėra užfiksuota nė vieno COVID-19 atvejo.

„Esu tikriausiai viena iš vos nedaugelio žmonių pasaulyje, kuriai nereikėjo dėvėti kaukės, – Zoe sakė „CNN Travel“. – Visos pandemijos metu nedėvėjau kaukės. manau, bus gana keista grįžti į pasaulį, kur jas dėvi dauguma.“

Vos 100 tūkst. gyventojų turinti Tonga pandemijos pradžioje priėmė staigų ir griežtą sprendimą – užsidaryti nuo pasaulio. Maždaug per savaitę buvo nutraukti visi skrydžiai.

„Turėjome trijų savaičių karantiną, kuris buvo labai labai griežtas. Iš namų išeiti galėjai tik kartą per savaitę ir apsipirkti, o tavo automobilio numeriai ir vardas buvo registruojami“, – pasakojo ji.

Šalyje užsidarė kone viskas – parduotuvės, restoranai. Teliko atviros vos viena kita parduotuvė.

Nors karantinas jau seniai nebėra toks griežtas, tačiau Tonga iki šiol yra užsidariusi nuo pasaulio, neįsileidžia užsieniečių.

Zoe pasakojo dar ilgokai vylusis galėsianti grįžti į Kiniją, kurioje buvo gyvenusi 2,5 metų. Tačiau maždaug po pusmečio Tongoje tuščiai laukdama sienų atidarymo jau susitaikė, kad artimiausiu metu išvykti iš šalies jai nepavyks.

Ji nelaiko, kad jai pasisekė – taip galėtų pamanyti ne vienas, išgirdęs jos istoriją. Visos pandemijos metu moteris juk leidžia laiką koronaviruso nepaveiktoje šiltoje saloje.

„Nedaug kas gali suprasti... Įstrigti saloje be draugų, be šeimos. Šalyje, kurioje neplanavai ilgai būti. Ir būti atskirai nuo šalies, kurioje gyveni, negalėti į ją grįžti... Be to, bijoti grįžti į gimtąją šalį dėl kažkokio keisto viruso. Jaučiuosi gana izoliuota“, – pasakojo ji.

Zoe laiką saloje leidžia mėgaudamasi viskuo, ką ji gali pasiūlyti – nardo, plaukioja, studijuoja nuotoliniu būdu. Nors yra keletas restoranų ir barų, ji sako gyvenanti labai labai nuobodžiai.

„Išvykimas iš šalies bus ir malonus, ir liūdnas, žinoma. Jau kone pradėjau čia kurti gyvenimą. Bet čia vis tiek nėra nieko tikro. Žmonės sako – kaip gali palikti rojų saloje? Čia nuostabu. Bet čia nėra tikras mano gyvenimas. Tai nėra tai, ką aš pasirinkau veikti. Čia puiku, bet aš to nenoriu“, – sakė Zoe.

Moteris galiausiai nusipirko bilietus atgal į Jungtinę Karalystę rugpjūčio pabaigai, bet sako daug vilčių nededanti – skrydžių tvarkaraščiai nuolat keičiasi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius