-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Scandinavian Airlines“ atšaukia skrydžius, tačiau privalo jumis pasirūpinti

Skandinavijos oro linijų bendrovės SAS pilotų profsąjunga paskelbė streiką ir jis gali tęstis iki savaitės pabaigos. Vežėjas patvirtino, kad visi SAS skrydžiai rytoj, gegužės 1-ąją, atšaukti. Pilotų streikas vyksta Norvegijoje, Švedijoje bei Danijoje – tikėtina, kad tai neigiamai paveiks maždaug 170 tūkst. keliaujančiųjų planus.
SAS lėktuvai
SAS lėktuvai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pranešime žiniasklaidai rašoma, kad SAS klientai turėtų žinoti, kad tokiomis aplinkybėmis juos gina oro keleivių teisių Reglamentas, numatantis nemokamus maistą ir gėrimus, nakvynę viešbutyje, pervežimą iš ir į oro uostą bei piniginę kompensaciją.

Oro linijų bendrovei paskelbus streiką ir atšaukus skrydžius, keleivių teises gina Europos Parlamento priimta Direktyva (EC) 261/2004. Įstatymas numato, kad tokiu atveju vežėjas privalo apmokėti klientų maistą, gėrimus, kompensuoti du skambučius ir suteikti galimybę pasinaudoti elektroniniu paštu.

Jei skrydžio tenka laukti vieną ar daugiau naktų, bendrovė kompensuoja nakvynes viešbutyje ir suteikia nemokamą pervežimą iš ir į oro uostą.

Mato Miežonio / 15min nuotr./Oro uoste
Mato Miežonio / 15min nuotr./Oro uoste

Vežėjas gali atsisakyti išlaidų padengimo, todėl būtina saugoti visus pirkimų čekius. Direktyva įpareigoja vežėją kompensuoti „racionalią" sumą maitinimui, taip pat grąžinti nakvynei viešbutyje išleistus pinigus.

Direktyva taip pat numato, kad oro linijų darbuotojų streikas gali būti priežastis klientams gauti iki 600 eurų piniginę kompensaciją už moralinę žalą.

Ar jūsų skrydis su SAS atšauktas, galite sužinoti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius