Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 06 11 /2018 06 12

Seimo narys J.Džiugelis įstrigo oro uoste: lenkų oro linijoms jo vežimėlis per sunkus

„Skraidau pakankamai daug, skraidau ir pigiomis oro linijomis. Būna, kad reikia laukti vežimėlio pakankamai ilgai, bet dar nesu turėjęs atšaukto skrydžio. O kad iš Lietuvos neišleistų – pirmas kartas“, – taip apie situaciją Vilniuje 15min pasakojo neįgaliojo vežimėlyje sėdintis parlamentaras Justas Džiugelis. Ryte atvykęs į Vilniaus oro uostą jis gavo atsakymą, kad vežimėlis – esą per sunkus Lenkijos oro linijų orlaiviui. Po devynių valandų aiškinimosi jis iš Vilniaus išskrido su Ukrainos oro linijomis.
Justas Džiugelis Vilniaus oro uoste
Justas Džiugelis Vilniaus oro uoste / J.Džiugelio nuotr.

„Skrydžiu į Odesą, persėdant Varšuvoje, šiandien turėjau išvykti į susitikimus su nacionalinio Ukrainos medicinos universiteto mokslininkais bei neįgaliųjų organizacijomis. Nurimkite, ne už mokesčių mokėtojų pinigus“, – Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos narys rašė savo paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“. Tačiau kelionėje atsirado nesklandumų jau Vilniuje.

„Nors kelionių agentas bendrovei LOT iš anksto pateikė visą reikalingą informaciją ir atsakė į klausimus, iki šio ryto taip ir negavo žinių apie tai, galiu skristi ar ne. Taigi, ryte su bilietais ramiai atvykau į oro uostą. O čia paaiškėjo, kad mano vežimėlis per sunkus tokiam mažam lėktuvui, kuris skris į Varšuvą“, – rašė parlamentaras J.Džiugelis.

15min Seimo narys sakė, kad oro uoste laukia jau nuo 8 valandos ryto. „Dabar bus antras bandymas skristi, tačiau LOT Varšuvoje niekaip nesusišneka su LOT Lietuvoje“, – pasakojo jis.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Lenkijos oro linijos
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Lenkijos oro linijos

Tiek jo kelionių agentas, tiek pats J.Džiugelis telefonu bendravo su LOT atstovais iš Varšuvos. Šie išklausinėjo detalių apie vežimėlį ir galiausiai telefonu patvirtino, kad parlamentaras galės skristi vėlesniu reisu. Tačiau oro linijų atstovai Lietuvoje tokios informacijos iš Varšuvos negavo – tad J.Džiugelis net nežino, ar jam pavyks išskristi net ir kitu LOT lėktuvu, kuris kilti turėtų po 14 valandos.

Vėliau parlamentaras pranešė, kad jam nepavyko išskristi ir antruoju reisu. „Kelionių agentas ieško galimybės pasiekti Odesą su kitomis oro linijomis“, – informavo jis.

„Tai yra absoliutus LOT nesusikalbėjimas su savo skyriumi čia“, – apgailestavo J.Džiugelis.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos narys aiškino, kad vežimėlis sveria apie 180 kg, tačiau nuo jo galima nuardyti kai kurias detales, ir tuomet jis būtų lengvesnis.

Parlamentaras sakė, kad tokioje situacijoje atsidūrė pirmą kartą. „Truputėlį keista, kad lėktuvas negali nuskraidinti 180 kg sveriančio vežimėlio, kai kitos oro linijos tokios problemos dėl svorio nėra dariusios“, – sakė jis.

Galiausiai, po devynių valandų oro uoste, J.Džiugeliui pavyko išskristi – su Ukrainos oro linijomis.

LOT atstovybė Lietuvoje situacijos nekomentuoja – nurodė kreiptis į oro linijų atstovus Varšuvoje. Tekstas bus papildytas gavus atsakymą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius