Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Šiaurės Vakarų Europoje dėl audros Ciara atšaukti šimtai skrydžių

Didžiojoje Britanijoje ir Airijoje sekmadienį siautėjusiai audrai Ciara pasiekus Šiaurės Vakarų Europą, regione pirmadienį buvo atšaukti šimtai skrydžių ir traukinių reisų. Įvairiuose Šiaurės Prancūzijos rajonuose paskelbtas oranžinis pavojaus lygis. Be elektros liko 130 tūkst. namų.
Audros Ciara padariniai
Audros Ciara padariniai / „Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr.

Ciara pirmadienį per Prancūziją slenka į pietus. Meteorologijos tarnyba „Meteo-France“ praneša apie 130 kilometrų per valandą vėjo gūsius pakrantėje ir prognozuoja, jog vėjas gali įsismarkuoti iki 200 kilometrų per valandą.

Gelbėjimo tarnybos 31 departamente praneša apie nuverstus medžius ir elektros stulpus bei nuplėštus namų stogus.

Didžiojoje Britanijoje, kuriai sekmadienį teko didžiausias audros smūgis, pavojus iki šiol nebuvo atšauktas ir meteorologijos tarnyba įspėja apie stiprų vėją, liūtis bei sniegą.

„Nors audra Ciara tolsta, tai nereiškia, jog prasideda ramesnis orų laikotarpis“, – pareiškė tarnybos meteorologas Alexas Burkillas.

„Oro sąlygos tebebus labai nemalonios“, – pažymėjo jis ir įspėjo, jog „negalima atmesti pūgų galimybės“.

Sekmadienio vakare elektros Didžiojoje Britanijoje vis dar neturėjo 62 tūkst. namų, pranešė Energetikos tinklų asociacija.

Išjungtos vėjo jėgainės

Buvo atšaukti arba atidėti dešimtys skrydžių, o geležinkelių bendrovės, paraginusios keleivius atsisakyti kelionių, apribojo reisų skaičių bei traukinių greitį.

Tačiau sekmadienį sustabdytas keltų eismas tarp Didžiosios Britanijos Doverio ir Prancūzijos Kalė pirmadienio ryte buvo atnaujintas.

Airijoje, kurioje dėl potvynių pakrantės regionuose grėsmės buvo paskelbtas oranžinis pavojaus lygis, be elektros liko 10 tūkst. namų, ūkių ir įmonių.

Oranžinis pavojaus lygis taip pat buvo paskelbtas Belgijoje. Atšaukta apie 60 skrydžių į Briuselį ir iš jo. Sostinėje pranešama apie nuvirtusius medžius ir pastolius. Taip pat buvo apgadinti kai kurie pastatai, tačiau aukų ir sužeistųjų nėra.

Dėl galingų vėjo gūsių saugumo sumetimais automatiškai išsijungus vėjo turbinoms, neveikia Belgijos pakrantėje įrengtos vėjo jėgainės.

Vokietijoje buvo laikinai sustabdytas eismas pagrindinėmis traukinių linijomis.

Audra buvo tokia smarki, jog „sekmadienio naktį buvome priversti visiškai sustabdyti eismą pagrindinėmis traukinių linijomis“, naujienų agentūrai AFP pareiškė geležinkelių operatorės „Deutsche Bahn“ atstovas spaudai Achimas Staussas.

Atslinkus audrai, keliems Vokietijos oro uostams teko atšaukti dalį skrydžių.

Vien Diuseldorfe buvo atšaukta 120 skrydžių. Atšaukti arba atidėti kai kuriuos skrydžius taip pat teko Frankfurto, Berlyno, Miuncheno, Kelno ir Hanoverio oro uostams.

Tuo tarpu Amsterdamo Schipcholo oro uoste – trečiame judriausiame Europoje – buvo atšaukta apie 240 atvykstamųjų ir išvykstamųjų skrydžių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius