-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skambantis Helsinkis: nuo operos iki pasaulinio garso žvaigždžių buvusios elektrinės teritorijoje

Dar viena priežastis mylėti vasarą: daugybė renginių, muzikos festivalių po atviru dangumi. Jei trūksta festivalių Lietuvoje, arba pasiryžote šią vasarą mylimą atlikėją išgirsti gyvai, rekomenduojame aplankyti Suomijos sostinę Helsinkį. Čia peno ausims ras ir operos, ir netgi 90-ųjų muzikos gerbėjai. Be to, geriausiu Šiaurės šalių festivaliu tituliuojama muzikos ir meno pasaka „Flow“ šiemet žada populiarius atlikėjus iš šiapus ir anapus Atlanto.
„FLOW Festival“ Helsinkyje praėjusių metų akimirkos
„FLOW Festival“ Helsinkyje praėjusių metų akimirkos / „FLOW Festival“ organizatorių nuotr.

90-ųjų muzikos festivalis „We love festival“– 2018 liepos 27-28 d.

Šiame festivalyje pasirodo tokios žvaigždės, apie kurias, kertame lažybų, paaugliai nebus girdėję: „2 Unlimited“, „DJ Bobo“, „Rednex“, „Dr. Alban“. Žodžiu, visi – su tomis pat senomis geromis dainomis, tik su kiek daugiau raukšlių veiduose. Net jei manote, kad žinote viską apie 90-tųjų muziką, festivalis gali pažerti netikėtų atradimų, tokių kaip „The Baseballs“. Ši vokiečių grupė susikūrė gerokai vėliau, nei dauguma šio festivalio žvaigždių išgyveno savo šlovingiausius metus, tačiau tiesiog tobulai vaidina tris Elvius Preslius vienoje scenoje.

Festivalio „We love“ organizatorių nuotr./Festivalio „We love“ akimirkos
Festivalio „We love“ organizatorių nuotr./Festivalio „We love“ akimirkos

Koncertai vyks nuo 14-15 iki maždaug 23 valandos penktadienį ir šeštadienį dviejose scenose. Festivalis vyks pačiame Helsinkyje, Suvilahti – buvusios elektrinės teritorijoje. Erdvė tarp industrinių griaučių ir buvusios elektrinės kaminų šiandien yra vienas populiariausių Helsinkio kultūros centrų.

Festivalio bilietas vienai dienai kainuo 59,9 euro, dviems dienoms – 89 eurus.

Daugiau informacijos galite rasti ČIA

Festivalio „We love“ organizatorių nuotr./Festivalio „We love“ akimirkos
Festivalio „We love“ organizatorių nuotr./Festivalio „We love“ akimirkos

JAZZ-ESPA festivalis, liepos 30 – rugpjūčio 4 d.

Festivalis vyksta „Espanol“ parke visą savaitę. Jau devintą kartą vykstančiame festivalyje skamba įvairių stilių muzika, koncertai vyksta kasdien 12.00, 16.00 ir 17.30 val.

2012-aisiais architektūros festivalio metu sukurta scena su balionu, šiandien pavadinta „Balloon 360°“. Net jei nenorėsite klausytis atlikėjų, jau vien sceną įdomu apžiūrėti.

Festivalis bus atidaromas koncertu paplūdimyje liepos 29 d. (Suvilahti Jazz, nemokamas ir atviras visai šeimai) bei atidarymo ir uždarymo koncertais laive-restorane „Merikerho“ liepos 29 ir rugpjūčio 5 dienomis.
Festivalyje pasirodys įvairūs Suomijos atlikėjai, renginį finansuoja Suomijos muzikos sąjunga, Helsinkio pop ir džiazo muzikos konservatorija, Savoy teatras.

Daugiau informacijos galite rasti ČIA.

„FLOW Festvial“, rugpjūčio 10-12 d.

Šiame festivalyje pasirodys tokios garsenybės kaip Lauryn Hill, Patti Smith, „Bonobo“, „Arctic Monkeys“, Charlotte Gaisnbourg, Lykke Li, Fever Ray ir kiti. Organizatoriai žada ir gerai žinomų atlikėjų, ir scenos naujokų.

Čia gausu ne tik geros muzikos, bet ir meno instaliacijų, dirbtuvių, vienam savaitgaliui po atviru dangumi išdygs kino teatras. „Flow“ turi šeimų sekmadienį, kai kiekvienas suaugęs, įsigijęs festivalio bilietą, gali atsivesti ir vaikus iki 10-ies metų. Sekmadienį festivalyje vaikams rodomi filmai, organizuojama speciali diskoteka, vaikus užima fantastiniai herojai. Vis tik vaikai turi palikti teritoriją iki 18 val. vakaro, kitu laiku į festivalį įleidžiami tik pilnamečiai. Festivalis vyksta tris ištisas dienas ir sekmadienį baigiasi jau po vidurnakčio.

Šis festivalis taip pat rengiamas buvusioje elektrinės teritorije Suvilahti. Muzika festivalyje skamba iš 7 scenų, kai kuriose erdvėse telpa vos 1000 ar keli tūkstančiai, o prie pagrindinės scenos – iki 25 000 žmonių.

Tai leidžia perkelti operas į netradicines erdves, kuriose visas orkestras nesutilptų. Šiuo atveju netradiciškesnę sunkiai besugalvosi - laputaitė pasakos savo istoriją senojoje traukinių variklių gamykloje.

2012-aisiais architektūros festivalio metu sukurta scena su balionu, šiandien pavadinta „Balloon 360°“. Net jei nenorėsite klausytis atlikėjų, jau vien šią sceną su naktiniu jos apšvietimu pamatyti verta.

„Kiečiausias Šiaurės šalių festivalis“, – rašė žurnalas „Vogue“ apie „Flow“. „Tai – pasakos išsipildymas tikrovėje“ – pagyras laidė ir britų muzikos žurnalas „Clash Magazine“.

Tad gal iš tiesų užuot grūdus kuprines į automobilį, verta šokti į keltą ir patirti šį festivalį savo ausimis? Festivalio bilietai kainuoja 125-135 eurus, o paketas kartu su trimis nakvynėmis viešbutyje siūlomas už maždaug 500 eurų žmogui.

Daugiau informacijos galite rasti ČIA.

Weekend festival – Savaitgalio festivalis Helsinkio Hietaniemi paplūdimyje – rugpjūčio 17-19 dienomis

Tris dienas paplūdimyje vyksiantis festivalis prisikvietė tokias elektroninės muzikos žvaigždes kaip David Guetta ir „Prodigy“, „Hardwell“. Festivalis siekia tausoti aplinką, kurioje vyksta, todėl žada dalyviams nemokamą vandenį, kuris bus pilamas į pačių atsineštas gertuves.

„Weekend“ festivalio organizatorių nuotr. /„Weekend“ festivalio Helsinkyje akimirka
„Weekend“ festivalio organizatorių nuotr. /„Weekend“ festivalio Helsinkyje akimirka

Festivalio bilietų kainos svyruoja nuo 145 eurų už dvi dienas iki 165 už tris dienas.

Daugiau informacijos ir pilną atlikėjų sąrašą galite rasti ČIA.

Helsinkio operos festivalis – rugpjūčio 22-25 dienomis

Ar esate girdėję čekų kompozitoriaus Leošo Janačeko operą „Laputės gudruolės nuotykiai“? Jos personažais ištapytos ir garsios suomių stikladirbių bendrovės „Iitala“ indai. O rugpjūčio pabaigoje ši opera dar kartą suskambės neįprasta forma. Didžiojoje Britanijoje kilęs „tyliosios operos“ žanras leidžia klausytojui pasirinkti: ar klausyti operą gyvai, kai atlikėjams akompanuoja tik keli instrumentai, ar užsidėti ausines ir girdėti viso orkestro įrašą kartu su solistų balsais. Tai leidžia perkelti operas į netradicines erdves, kuriose visas orkestras nesutilptų. Šiuo atveju netradiciškesnę sunkiai besugalvosi – laputaitė pasakos savo istoriją senojoje traukinių variklių gamykloje.

Be šio netradicinio reginio Helsinkio koncertų salėse vyks dar 5 koncertai, kuriuose pasirodys operos solistai ir pianistai. Daugiau informacijos galite rasti ČIA

Viso savaitgalio festivalių bilietai – nepigūs, tačiau pati kelionė iki šio miesto gali būti visai nebrangi. Keltų bendrovė „Viking Line“ maršrutui Talinas-Helsinkis vasarą skelbia akciją, kai bilietas į vieną pusę žmogui kainuoja nuo 10, o žmogui su automobiliu – nuo 25 eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius