-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skrydžių maršrutai pavasario atostogoms: Europos ir Azijos miestai su „charakteriu“

Nemaža dalis lietuvių nelaukia kalendorinės vasaros pradžios. Kelių savaičių poilsiui ar įsimintinam ilgojo savaitgalio „pabėgimui“ nuo rutinos renkasi pavasario mėnesius. Lietuvos oro uostai primena, kad aviacijos vasaros sezonas jau startavo – keliautojams siūloma daugiau nei 80 skirtingų tiesioginių skrydžių krypčių.
Budapeštas
Budapeštas / 123RF.com nuotr.

Šįkart pavasario atostogoms rekomenduojama pasidairyti po tris miestus, esančius Europoje ir Azijoje. Kiekvienas iš jų pasižymi savitu charakteriu, o abejingais nepaliks ir pačių išrankiausių keliautojų, rašoma pranešime spaudai.

„Analizuojant kelionių pasirinkimą ir bendraujant su oro bendrovėmis, pastebime tendenciją, kad, lyginant su laikotarpiu iki pandemijos, lietuvių pasirinkimai įvairesni – vis daugiau keliautojų ieško aktyvesnių kelionių, naujų patirčių, domisi Europos ir Azijos miestais, lankytinais objektais. Keliautojai džiaugiasi po pandemijos grįžusiomis populiariomis kryptimis – pavyzdžiui, Islandija. Ji lietuvius itin traukė ankstesniais metais ir prieš pandemiją“, – sako Lietuvos oro uostų Aviacinių paslaugų skyriaus vadovas Aurimas Stikliūnas.

Labiausiai į šiaurę nutolusi sostinė pasaulyje

Islandijos sostinė Reikjavikas – vienas spalvingiausių miestų, viliojantis gilia, vikingų tradicijomis persipynusia istorija bei užburiančiu, ledynų suformuotu gamtos kraštovaizdžiu.

123RF.com nuotr. / Reikjavikas
123RF.com nuotr. / Reikjavikas

Sostinės pavadinimas kilęs nuo pirmųjų salų gyventojų – norvegų vikingų. Jie įkurtą gyvenvietę pavadino Reikjaviku, arba kitaip – „Dūmų įlanka“. Išlipę į salos krantą atvykėliai pirmiausia pamatė aukštyn iš karštųjų versmių kylančias garų kaskadas.

Pažintis su neįprastu Islandijos kraštovaizdžiu prasideda nusileidus Reikjaviko oro uoste, o keliaujant į šalies gilumą žavi pakelėse stovintys pavieniai nameliai ir iš abiejų kelių pusių besidriekiančios lavos paklodės.

Vienas būdų pažinti Islandijos sostinę – pasivaikščioti jos gatvėmis ir įdėmiai stebėti supančią aplinką. Į dangų besistiebiančių dangoraižių čia nepamatysite. Miestas užburs, ypač, jei pažvelgsite į jį iš viršaus, pavyzdžiui, nuo Halgrimo (Hallgrimskirkja) bažnyčios bokšto.

Norintiems socialinių tinklų profilius papildyti kvapą gniaužiančiomis nuotraukomis, būtina „įlįsti“ į šalies gilumą ir aplankyti Landmanaloigaro spalvotuosius kalnus, Gudlfoso krioklius, Didįjį geizerį, Tingvedliro nacionalinį parką.

123RF.com nuotr. / Reikjavikas
123RF.com nuotr. / Reikjavikas

Prieš skrendant namo, kelionės įspūdžius rekomenduojama atgaivinti po atviru dangumi esančiuose Žydrosios lagūnos karšto vandens baseinuose. Čia galėsite mėgautis didingos gamtos panorama, o geoterminiame baseine pasilepinti mineralų ir purvo vonia.

Po pandemijos ribojimų atnaujintus tiesioginius skrydžius į Reikjaviką iš Vilniaus oro uosto vykdo oro bendrovė „Wizz Air”. Pažinti šią šalį vieno apsilankymo dažnai nepakanka – aplankę Islandiją pavasarį ar vasarą, keliautojai neretai grįžta žiemą, nes skirtingu metų laiku ji vis kitokia.

Europietiškos ir azijietiškos kultūros derinys Jerevanas

Įstabaus gamtovaizdžio, kultūrinės patirties ir kaukazietiškos virtuvės kelias veda į Jerevaną, senesnį už pačią Romą. Šis Azijos miestas kontrastingas – įveikę kelis tūkstančius kilometrų pasijusite tarsi keliaudami laiku. Nuo kovo mėnesio pabaigos skrydžius į Jerevaną iš Vilniaus oro uosto taip pat vykdo „Wizz Air“ .

Armėnijoje gausu vienuolynų, bažnyčių ir kitų religinių objektų. Netoliese Jerevano esantis Vaharšapatas neretai vadinamas mažuoju Vatikanu – jame gausu įvairių išlikusių pastatų ir griuvėsių. Centre pasitiks seniausia pasaulyje Ečmiadzino katedra, 2000 m. įrašyta į UNESCO paveldo sąrašą.

Miesto pakraštyje galima aplankyti Armėnijos viduramžių architektūros šedevrą – Zvartnoco katedros griuvėsius, taip pat įtrauktus į UNESCO paveldo sąrašą. Toliau nuo Jerevano, skardžių apsuptoje vietovėje, pasitiks Garni šventykla, Sanahino ir Hahpato bei kiti vienuolynai.

123RF.com nuotr. / Jerevanas
123RF.com nuotr. / Jerevanas

Išskirtinis traukos centras – gigantiškas, 22 m aukščio paminklas, monumentas „Motina Armėnija“, stovintis milžiniškame parke. Jerevano gyventojai taip pat didžiuojasi savo kaskadomis – laiptais, išpuoštais gėlėmis bei meno kūriniais. Norintiems pailsėti rekomenduojama vykti prie Sevano ežero, kurį armėnai vadina jūra. Čia įsikūrę įspūdingiausi šalies kurortai, o kraštovaizdis aplink ežerą apsups ramybe.

Spalvingas romantiškasis Budapeštas

Tiesioginiai iš Kauno oro uosto oro bendrovė „Raynair“ vykdo skrydžius į keliautojų mėgstamą Vengrijos sostinę. Šis miestas laikomas vienu gražiausių Europoje.

Budapeštas, esantis abipus Dunojaus, užburia didingomis pilimis, tiltais, turtingu kulinariniu paveldu ir yra tikras rojus tiems, kurie žavisi įvairių amžių ir stilių architektūra.

Nuostabią miesto panoramą galima išvysti įkopus į 235 m aukščio Gelerto kalną. Nuo jo viršūnės atsivėręs reginys tikrai privers ištraukti telefoną ar fotoaparatą. Be to, čia pat galima pasimėgauti mineralinių vandenų gydomosiomis savybėmis.

123rf.com nuotr. / Budapeštas
123rf.com nuotr. / Budapeštas

Daugelis Budapešto lankytinų vietų – įtrauktos į UNESCO paveldo sąrašą. Šis miestas rekomenduojamas SPA mėgėjams – čia trykšta apie 80 geoterminių šaltinių, o pirčių kultūra siekia net romėnų laikus.

Į Budapeštą keliauja tiek siekiantys pažinti kultūrą, tiek romantiškas pramogas ar gurmaniškas vakarienes mėgstantys keliautojai. Neretai jis dar vadinamas Rytų Europos Paryžiumi ir nusipelnė vieno romantiškiausių Europos miestų titulo.

Detalią informaciją apie Lietuvos oro uostuose vykdomas tiesiogines skrydžių kryptis ir šalių taikomus reikalavimus keliautojams galima sužinoti specialiame polapyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius