Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sulaužysit šias taisykles Venecijoje – gausit iki 500 eurų baudą ir būsit išvyti

Šiukšlinimas, plaukiojimas kanaluose ar vaikščiojimas be marškinėlių Venecijoje nuo šiol gali užtraukti net ir milžiniškas baudas. Dar daugiau – blogai besielgiantys turistai gali būti išvyti iš miesto, ir jiems uždrausta čia sugrįžti.
Italija
Venecija / 123rf.com nuotr.

Venecijos valdžia patvirtino naujas taisykles, kuriomis mėgins sutramdyti turistų minias šiame UNESCO paveldo mieste.

Su turistų skaičiumi vienai dažniausiai lankomų vietų pasaulyje kovoti yra sunku, bet ką valdžia gali padaryti – tai bent imtis tvarkyti nekultūringus ir blogai besielgiančius turistus, kurie ir kelia daugiausiai problemų vietos gyventojams.

Nuo šiol jeigu plaukiosite Venecijos kanaluose, vaikščiosite be marškinėlių ar vien tik su maudymosi kostiumu, valgysite ar gersite sėdėdami miesto centre, sėdėsite ar gulėsite prie parduotuvių vitrinų, ant akmeninių tiltų laiptų ar prie istorinių monumentų, galite gauti baudą net iki 500 Eur.

Nuo 8 val. ryto iki 20 val. vakaro taip pat draudžiama gatvėse vartoti alkoholinius gėrimus, o bernvakariai, mergvakariai ir kiti grupiniai vakarėliai gatvėse leidžiami tik dienos metu bei savaitgaliais.

Naująsias sankcijas praėjusią savaitę patvirtino Venecijos miesto valdžia – net 22 tarybos nariai balsavo už, tik 6 – prieš.

Taisyklės yra dalis praėjusią vasarą pradėtos kampanijos #EnjoyRespectVenezia, kuria skatinama lankytojus gerbti šį istorinį miestą. Praėjusią vasarą jau ir uždrausta Venecijoje piknikauti viešosiose erdvėse, ilgai stovėti ant tiltų, važinėti dviračiais.

Už nedidelius nusižengimus galima gauti baudą nuo 25 Eur, o rimtesni atneš net 500 Eur baudas. Jeigu taisyklės bus pažeidžiamos pakartotinai, asmuo bus išvytas iš miesto, ir jam uždrausta į jį grįžti.

Venecijoje taip pat atsiras įžengimo į miestą mokestis – jį teks mokėti, net jeigu Venecijoje norite praleisti tik kelias dienas. Planuojama, kad jis bus įvestas nuo rugsėjo mėnesio ir pradžioje sieks 3 Eur žmogui, nuo kitų metų sausio pirmos – 8 Eur, o sezono piko metu – net 10 Eur.

Jeigu turistų minios jus vargina, vietoj Venecijos rinkitės mažąja Venecijos seserimi vadinamą Kjodžą, kuri turi ir kanalus, bet kartu yra ir labai savita.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius