-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teroro išsigandę turistai masiškai perka keliones į Kanarų salas

Tunisas, Egiptas ir Turkija iki šiol buvo populiariausios atostogų vietos tarp europiečių. Tačiau teroristiniai išpuoliai šių šalių miestuose išgąsdino poilsiautojus, kurie, užuot rinkęsi poilsį nesaugiose šalyse, masiškai plūsta į Ispanijos Kanarų salas. Tai populiariam salynui jau kelia problemų, rašo Welt.de
Viena gražiausių pasaulio salų – Tenerifė
Viena gražiausių pasaulio salų – Tenerifė / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Kur sproginėja bombos, turistai nedrįsta kelti kojos: šią tiesą seniai žino Egiptas, taip pat Tunisas, o dabar ir Turkija, po to, kai praėjusią savaitę Stambule, vienoje iš pagrindinių miesto aikščių, įvykdytas teroristinis išpuolis nusinešė keliolikos turistų gyvybes. Tarp jų buvo ir vieni aktyviausių keliautojų – vokiečiai. 

Vidmanto Balkūno/15min.lt nuotr./Las Terasitas šviesaus smėlio paplūdimys
Vidmanto Balkūno/15min.lt nuotr./Las Terasitas šviesaus smėlio paplūdimys

Kaip pastebi Welt.de po šių įvykių jie atsisako suplanuotų kelionių į Egiptą, Tunisą ar Turkiją ir mieliau renkasi Ispaniją, ypač – populiarias Kanarų salas. 

„Įvykiai kitose šalyse lėmė, kad šiemet Ispanija gali džiaugtis padidėjusiu turistų skaičiumi. Mes “surenkame„ tuos turistus, kurie nebenori atostogauti Turkijoje“, – sakė Ispanijos turizmo atstovas Jose Luisas Zoreda.

Kaip ir iki šiol daugiausia turistų atvyksta į Kanarų salas, ypač žiemos mėnesiais, kai salyne vyrauja švelni 20-22 laipsnių šilumos temperatūra. 

Turistų stygiaus ir iki šiol nejautusios tokios salos, kaip Tenerifė, Fuerteventura, Lanserotė, pastaruoju metu sulaukė rekordinio turistų skaičiaus. 

Kaip skelbia Ispanijos oro uostų valdžia, 2015 m. gruodį į Kanarus atskrido 1,2 mln. užsienio turistų – daugiau nei bet kada anksčiau. 

Kanarų laikraštis „Canarias7“ skelbia praėjusius metus rekordiniais: 2015 m. Kanarų salose apsilankė 13,3 mln. svečių – daugiau nei 300 tūkst. nei 2014-aisiais. 

Vidmanto Balkūno/15min.lt nuotr./Drakono medis - seniausias Tenerifėje
Vidmanto Balkūno/15min.lt nuotr./Drakono medis - seniausias Tenerifėje

Užsienio turistai sudarė daugumą, kiti – poilsiautojai iš žemyninės Ispanijos. Kai kuriose vietovėse Tenerifėje ar Gran Kanarijoje gruodį buvo pradėję trūkti nakvynės vietų. 

Kai kurie viešbučių tinklai jau keliolika metų stengiasi gauti leidimus statyboms, norėdami salose įrengti didžiulius viešbučius ir taip suteikti galimybę masiniam turizmui. Tačiau to padaryti negalima – saloje galioja griežtos statybų taisyklės.

Dėl to, jog kambarių paklausa viršija pasiūlą ėmė kilti nuomos kainos, ypač Tenerifėje. 

Vidmanto Balkūno/15min.lt nuotr./Maska kaimelis Tenerifėje
Vidmanto Balkūno/15min.lt nuotr./Maska kaimelis Tenerifėje

Apartamentų stygius jaučiamas ir kitoje Kanarų saloje – Gran Kanarijoje. Išsinuomoti būstą čia sudėtinga dar ir dėl to, jog per krizę nemaža dalis butų buvo parduoti užsienio šalių pensininkams, kurie čia leidžia didžiąją metų dalį. Tad turistams šie apartamentai nebėra nuomojami. 

Jausdami, kad nakvynės vietų stygius gali tapti rimta problema, kai kurie vietos valdžios atstovai jau bando atgaivinti diskusiją dėl naujų statybų. 

„Nuo 2007 m. daug viešbučių ir darbo jėgos buvo prarasta – visa tai nutiko dėl ekonominės krizės. Praktiškai tik 2014 m. turizmo pramonė atsigavo, nes į Kanarus sugrįžo turistai – tiek ispanai, tiek užsieniečiai“, – sakė Ispanijos viešbučių asociacijos prezidentas Juanas Molas. 

Anot jo, didžiulis susidomėjimas Kanarų salomis gali būti laikinas reiškinys. 

Mes puikiai žinome, kad tai, kas yra „karščiausia kryptis“ gali greit nueiti į užmarštį. Juolab, kad turime konkurentų – Žaliojo iškyšulio salas, kuriose klimatas panašus. Todėl negalime daryti klaidų

„Mes puikiai žinome, kad tai, kas yra „karščiausia kryptis“ gali greit nueiti į užmarštį. Juolab, kad turime konkurentų – Žaliojo iškyšulio salas, kuriose klimatas panašus. Todėl negalime daryti klaidų“, – sakė J.Molas. 

Kanarų salos populiarėja ir tarp poilsiautojų iš Lietuvos.  Pabėgti savaitei ar ilgiau į puikaus klimato ir įdomios gamtos kampelį, kuris yra sąlyginai netoli – Europoje – mėgsta ir „paprasti mirtingieji“, ir mūsų šalies šou pasaulio žvaigždės.

Kai kurie ten įsikuria ne savaitei ar dviems, bet visai žiemai. Vis dėlto tokio populiarumo tarp lietuvaičių, kokį turi Turkijos ir Egipto kurortai, Kanarų salos dar tikrai nepasiekė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius