Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„TripAvisor“ geriausia 2015 metų kryptimi paskelbė spalvingąjį Marakešą

Kelionių vadovas „TripAdvisor“ neseniai paskelbė sąrašą miestų, į kuriuos rekomenduoja vykti šiemet. 2015 metų miestų TOP 25 sudarytas remiantis „TripAdvisor“ lankytojų nuomone. Šio sąrašo viršuje atsidūrė Marakešas – miestas Maroke, Šiaurės Afrikoje.
Marakešas
Marakešas / 123rf.com nuotr.

Dykumos ir triukšmingų turgaviečių miestui daugiausia simpatijų „TripAdvisor“ lankytojai skyrė pirmą kartą.

Už savęs jis paliko Kambodžos miestą Siemreabą, Turkijos sostinę Stambulą, Hanojų (Vietnamas), Čekijos sostinę Prahą.

Šeštoje vietoje atsidūrė Londonas – Didžiosios Britanijos sostinė, septintoje – amžinasis miestas Roma (Italija), aštuntoje – tango gimtinė Buenos Airės (Argentina), devintoje – romatiškasis Paryžius (Prancūzija), dešimtuką užbaigia didžiausias Pietų Afrikos miestas Keiptaunas.

25 miestų sąrašą užbaigė Sidnėjus (Australija). Visą „TripAdvisor“ keliautojų sudarytą „Top 25“ rasite čia.

Kuo ypatingas pasaulio keliautojų širdis pavergęs Marakešas?

Tai – magiška vieta, pilna sodų, pilių, turgaviečių ir mečečių. Tyrinėjant Mediną – istorinį senamiestį – turistai pasineria į vingiuotų gatvelių labirintą, kurios už kiekvieno posūkio pilna amatininkų dirbtuvėlių, uždarų kiemelių, kavinių ir tiesiog natūralaus vietinių gyvenimo – taip Marakešas apibūdinamas kelionių vadove „TripAdvisor“.

Beveik visi ten apsilankę keliautojai vienu balsu tvirtina, jog ryškiausias įspūdis iš Maroko sostinės – spalvos ir triukšmas. 

Į atmintį stipriai įsirėžia ir kontrastai. Marakeše ir kitur Maroke pasijutau tarsi nusikėlusi 200 metų atgal, sako sausį Marakeše viešėjusi kaunietė Eglė.

"Daug marokiečių kasdien vaikšto apsirengę nacionaliniais rūbais – greta spalvingų afrikietiškų apdarų, kurie kartais apnuogina moterų pilvus, matyti uždarais blausių spalvų drabužiais apsirengusios musulmonės.

Važiuojant gatve matai prabangius limuzinus, o šalia jų – ant asilo jojantį senuką. Turistams siūloma daugybė originalių dirbinių – audinių, kilimų ir pan., kurie visi yra rankų darbo. Marokiečiai čia pat, vietoje, staklėmis audžia audinius, spaudžia rankomis aliejų – ir viską parduoda“, – pasakojo Eglė.

Pasak jos, iki Maroko ji nieko panašaus nebuvo mačiusi. Atrodė, jog ten sustojęs laikas – žmonės niekur neskuba, gyvena savo gyvenimus, įspūdžiais dalinosi moteris.

Maroke šiuo metu viešinti Kristina Paukštytė-Brazdauskienė taip pat pabrėžė šalies ir miesto kontrastingumą. Turtingesni gyventojai vaidina europiečius, jiems tarsi gėda būti marokiečiais. O vargšai gyvena savo senovinį gyvenimą, jaučiasi laimingi ir net nesupranta, kad kažkur žmonės gyvena kitaip, pasakojo turistė.

Anot jos, šalyje, kuri ilgai buvo Prancūzijos kolonija, tebesijaučia prancūzų įtaka. Tačiau Marokas siekia būti panašus ne į Prancūziją, bet apskritai Europą.

„Miesto moterys turi lygias teises su vyrais. Dažnai vyrai veda tik vieną žmoną. Vis dėlto tai būdinga tik išsilavinusių ir turtingesnių marokiečių šeimose. Jie stengiasi gyventi pagal europietišką standartą. Gidė pasakojo, kad šalis kasmet darosi vis liberalesnė“, – pasakojo K.Paukštytė-Brazdauskienė.

Kiek kitokį įspūdį apie tariamą ar tikrą Marakešo gyventojų laisvumą išsivežė kaunietė Eglė. Anot jos, marokiečiai stengiasi turistams paneigti jų atsivežtus stereotipus. Todėl neretai pabrėžia pokyčius šalyje, žmonių išlaisvėjimą. 

Vis dėlto, kai tai pasakojama nuolat ir dar pabrėžtinai, kyla pagrįstų įtarimų, kad viskas yra priešingai, pastebėjo Eglė. 

Daugiau apie Marakešą skaitykite šiuose straipsnyje: Nesibaigiantis gatvės spektaklis imperatoriškajame Marakeše

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius