Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tris mėnesius oro uoste įstrigęs estas ištrūko iš Manilos, bet pavėlavo į skrydį namo

Atlaisvėjus kelionių draudimams pasaulyje, žmonės ir vėl atsargiai pradeda keliauti, bet kai kurie dar net nebuvo grįžę namo. Estas Romanas Trofimovas nuo kovo 20 d. buvo įstrigęs Manilos oro uoste, kai Filipinai uždarė savo sienas. Galiausiai, po daugiau nei trijų mėnesių jis jau keliavo namo, bet dar pavėlavo ir į lėktuvą.
Romanas Trofimovas
Romanas Trofimovas / Stop kadras/Asm.archyvo nuotr.

Romanas savo nuotykius dokumentavo feisbuke. Vyras rašė, kad kelionę pradėjo kovo 12 d., skrydžiu iš Sankt Peterburgo į Bankoką. Kovo 19 d. jis išvyko į Filipinų miestą Sebu, su persėdimu Manilos oro uoste. Čia jo kelionei ir iškilo problemų.

Kovo 20 d. Filipinai paskelbė kelionių draudimą ir sustabdė vizų išdavimą. Į Tailandą jis grįžti taip pat negalėjo dėl Tailando paskelbtų apribojimų atvykėliams, tad vyras liko oro uoste. Netrukus įsigaliojo ir tarptautinių skrydžių draudimas, todėl Romanas nebegalėjo grįžti net ir į Estiją.

Neturėdamas vizos ir nevykstant tarptautiniams skrydžiams, Romanas buvo įkalintas tarptautiniame Ninoy Aquino oro uoste.

Situaciją dar labiau apsunkino tai, kad „AirAsia“, kaip jis sako, dėl jam nežinomų priežasčių paėmė jo pasą. Estas keliavo ne su įprastos raudonos spalvos ES pasu, o su pilku – toks išduodamas asmenims, kurių pilietybė nėra nustatyta. Įprasto paso neturėjimas dar labiau apsunkino galimybes keliauti,

Romanas feisbuke pasakojo apie savo gyvenimo sąlygas – miegojimą ant grindų, naudojimąsi oro uosto tualetais, maistą iš oro uostų parduotuvių. Balandžio 1 d. Estijos ambasada sugebėjo gauti leidimą Romanui patekti į lounge erdvę, kurioje jis galėjo apsistoti, tad gyvenimas šiek tiek palengvėjo.

Per tuos tris mėnesius Romanas turėjo šansą išvykti – Estijos valdžia jam pasiūlė vietą užsakomajame reise, bet vyras jos atsisakė dėl didelės bilieto kainos. Galiausiai jis oro uoste praleido 109 dienas.

Po to, kai jo istorija susilaukė didelio žiniasklaidos dėmesio, bilietą namo vyrui nupirko Estijos vyriausybė. Liepos 7 d. Romanas įlipo į KLM lėktuvą, kuriuo iš Bankoko nuskrido į Amsterdamą, o ten turėjo persėsti į orlaivį, parskraidinsiantį jį į Taliną. Tačiau į skrydį jis pavėlavo, tad teko ieškoti dar vieno varianto.

Šįkart ilgai laukti oro uoste neteko – ketvirtadienį įkėlė nuotrauką su skrydžio bilietu ir žinute, kad popiet galų gale pasieks Taliną.

Romanas nebuvo toks vienas keliautojas, per pandemiją įstrigęs oro uoste svetimoje šalyje. Tokių nelaimėlių buvo ir Vokietijos, Honkongo, Indijos, Malaizijos oro uostuose.

Nemažai žmonių kritikavo tokius keliautojus sakydami, kad jie patys kalti – nusprendė keliauti tuomet, kai jau buvo daug neaiškumo dėl kelionių. Estijos užsienio reikalų ministerija irgi apie Romaną atsiliepė taip pat – atkreipė dėmesį, kad jis skrido jau tada, kai buvo paskelbtos rekomendacijos atsisakyti kelionių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius