Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Turistas Maljorkoje tapo pirmuoju, gavusiu baudą už naujų taisyklių pažeidimą

Maljorkoje turistas tapo pirmuoju žmogumi, kuris gavo baudą už prekių pirkimą iš nelegalaus pardavėjo gatvėje, rašo „The Daily Mail“.
Naktinis Ispanijos kurorto Maljorkoje gyvenimas
Nelegalus pardavėjas ir turistai Maljorkos kurorte / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Poilsiautojui buvo skirta 100 Eurų bauda po to, kai policijos pareigūnai pamatė jį perkantį prekes. Pažeidėjui nurodyta, kad baudą jis turi sumokėti prieš paliekant salą.

Nėra įvardijama, kokias prekes turistas pirko, tačiau Maljorkos gatvėse nemažai nelegalių pardavėjų prekiauja akiniais nuo saulėmis, rankinėmis, kepurėmis ir panašiais dalykais.

Incidentas įvyko Palmoje, Maljorkos sostinėje, kur nelegalių prekeivių yra kone ant kiekvieno kampo. Vietos valdžia tikina, kad ir šie yra baudžiami, tačiau apsisukę vėl daro tą patį.

Turistui grėsė bauda net iki 750 Eur, tačiau policija nusprendė skirti minimalią sumą, nes tai pirmoji tokia bauda.

Palmos miesto taryba teigia, kad ketinama pasamdyti įmonę, kurios atstovai dalins baudas, o ne policija. Pažeidėjas galėtų iškart ir susimokėti baudą.

Pareigūnų teigimu, saloje yra ženklai, perspėjantys apie gresiančias baudas už balandį pradėjusių galioti naujų taisyklių pažeidimus. Naujomis taisyklėmis siekiama sutramdyti „necivilizuotą elgesį“.

Pareigūnai Palmos gatvėse vasarą patruliuos ir ne su uniformomis, o apsirengę įprastais poilsiautojų drabužiais, bei taip stebės, ar nėra pažeidžiamos taisyklės.

Baudos Maljorkoje bus dalijamos ne tik už pirkimą iš nelegalių prekeivių, bet ir, pavyzdžiui, už šokimą iš balkono į baseiną ar į kitą balkoną, taip pat įsigaliojusios griežtos taisyklės dėl alkoholio vartojimo. Daugiau apie jas skaitykite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius