Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 01 23 /11:15

Turizmo departamentas dėl „Travelonline Baltics“ kreipėsi į teisėsaugą

Negavęs pakankamai duomenų apie veiklą nutraukusią kelionių organizatorę „Travelonline Baltics“, Turizmo departamentas dėl galimo piktnaudžiavimo ir galbūt tyčinio įmonės bankroto kreipėsi į teisėsaugą.
Įmonė „Travelonline Baltics“
Įmonė „Travelonline Baltics“ / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Departamentas pranešė negaunantis oficialių duomenų, reikalingų patikrinti, ar įmonės draudimo suma yra pakankama, be to departamentui nepavyksta susisiekti su „Travelonline Baltics“ vadove Egle Lenkovičiene ir akcininku Pauliumi Jasaičiu.

Kelionių organizatoriaus „Travelonline Baltics“ pažymėjimas sustabdytas šių metų sausio 15 d. Įmonei duotas 10 darbo dienų terminas duomenims dėl turimos draudiminės sumos pateikti, ir iki sausio 29 d. Turizmo departamentas teigia dar neturintis teisinio pagrindo naikinti jų licenciją.

„Tačiau vadovei piktybiškai nebendradarbiaujant ir negalint mums užtikrinti, kad jų organizuojamas keliones įsigiję turistai tikrai gaus įsigytas paslaugas, prašome teisėsaugos institucijų įsikišimo. Delsti nebegalime, nes mūsų surinkta neoficiali informacija, kurios patys neturime įgaliojimų patikrinti, galimai turi nusikaltimo požymių“, – teigia Turizmo departamento Turizmo veiklos priežiūros skyriaus vedėjas Tadas Žentelis.

Departamento atstovė spaudai Gerda Butkuvienė BNS patikslino, kad informacija buvo perduota Vilniaus apygardos prokuratūrai, policijai ir Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybai (FNTT). Pasak jos, yra įtarimų, jog „Travelonline Baltics“ vadovai ir akcininkai gali sukčiauti ir siekti tyčinio įmonės bankroto.

Turizmo departamentas rekomenduoja šiuo metu nepirkti kelionių ir neatlikti pervedimų už jau įsigytas keliones iš „Travelonline Baltics“ ir jų administruojamų portalų: easytravel.lt, toptravel.lt, judek.lt, keliones.lt, kruizai.lt, skrydziai.lt, rezervacijos.lt, viesbuciai.lt ir kelionesinternetu.lt.

Turimais duomenimis, pirmosios „Travelonline Baltics“ organizuotos kelionės įvyks vasario pradžioje. Iki to laiko planuojama gauti visus reikiamus duomenis ir informuoti turistus dėl tolimesnių veiksmų. Kaip 15min informavo Turizmo departamentas, jie organizavo keliones į Maroką, Maltą, Tailandą, Ispaniją, Kiprą, Portugaliją, Prancūziją, Graikiją, Bulgariją.

„Travelonline Baltics“ yra sudariusi 44 kelionių pardavimo sutartis su 122 turistais.

Pirminiais Turizmo departamento surinktais duomenimis, „Travelonline Baltics“ yra sudariusi 44 kelionių pardavimo sutartis su 122 turistais. Nepatvirtintais duomenimis, kelionių organizatoriaus draudiminė suma – 120 tūkst. EUR – yra pakankama kompensuoti galimus nuostolius įmonės nemokumo atveju.

Vienintelė „Travelonline Baltics“ akcininkė yra P.Jasaičio valdoma bendrovė „Aviahero“. 2016 metais kelionių organizatorė gavo 2,113 mln. eurų pajamų ir uždirbo 5,5 tūkst. eurų grynojo pelno.

„Tez Tour“ pinigus iš „Travelonline Baltics“ gavo

„Tez Tour“ rinkodaros skyriaus vadovė Inga Aukštuolytė 15min sakė, kad jiems „Travelonline Baltics“ yra atlikusi visus pagal mokėjimo sąlygas ir terminus priklausančius mokėjimus, visi keliautojų avansai už keliones yra perduoti.

„Dėl likusių mokėjimų kelionių organizatorius susisiekė su turistais, informuodamas juos, kad pagal sutarties sąlygas priklausantys galutiniai mokėjimai turi būti atlikti tiesiogiai UAB „Tez Tour“, bet ne UAB „Travelonline Baltics“. Tuo pačiu tuos turistus, su kuriais iki šiol nesusisiekta, norime paraginti kreiptis į kelionių organizatorių „Tez Tour“, – sakė ji. Likusių mokėjimų terminai ir sąlygos keliautojams nesikeičia, keičiasi tik mokėjimų gavėjas.

I.Aukštuolytės teigimu, „Travelonline Baltics“ turistų generuojami srautai kelionių organizatoriui „Tez Tour“ nebuvo dideli.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius