-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Turizmo ekspertė: Egipto ir Turkijos niekas nepakeis

2015 m. keliautojai didžiausią dėmesį skyrė saugumui. To priežastis – šiais metais poilsiautojų planus griovę įvairių oro bendrovių streikai bei bankrotai.
Viešbutis Alanijoje
Viešbutis Alanijoje / 123rf.com nuotr.

Kaip teigė turizmo ekspertė ir kelionių agentūros „Estravel Vilnius“ generalinė direktorė Žydrė Gavelienė, šiais metais ir toliau nemažės dėmesys saugumui.

Egzotiškos kryptys taps prieinamesnės 

Be to, 2016 m. pagerės lietuvių galimybės keliauti pasinaudojant Stokholmo ir Stambulo oro uostais.

2016 m. pagerės galimybės keliauti oru per Stokholmo ir Stambulo oro uostus.

„Egzotiškos kryptys bus geriau prieinamos ir kainos bus palankesnės lietuviams“, – sakė Ž.Gavelienė.

Gerą žinią Ž.Gavelienė turi ir Vakarų Lietuvos gyventojams. Pasak jos, numatomi oro bendrovių „LOT“, „Wizzair“ bei „Ryanair“ skrydžiai į Londono oro uostus ir Varšuvą, leis iš Lietuvos pajūrio pasiekti norimas kryptis greičiau ir pigiau.

Pokyčių Lietuvos kelionių organizavimo rinkoje įneš ir naujasis kelionių organizatorius „Kidy Tour“.

„Jeigu „Kidy Tour“ sėkmingai vykdys veiklą, manau lietuviai į Turkiją keliaus labai palankiomis kainomis“, – įsitikinusi Ž.Gavelienė.

Lietuviai atostogauja vis ilgiau 

Jeigu „Kidy Tour“ sėkmingai vykdys veiklą, manau, lietuviai į Turkiją keliaus labai palankiomis kainomis, – įsitikinusi Ž.Gavelienė.

„Estravel Vilnius“ generalinė direktorė taip pat pastebėjo, jog vis labiau ilgėja kelionių trukmė ir laikotarpis, be to, Lietuvoje populiarėja keliavimas kovo ir lapkričio mėnesiais.

„Šiais metais Lietuvoje bus septyni ilgieji savaitgaliai, kurie galės būti išnaudoti „city break“ (miestų pažintinėms) kelionėms“, – pažymėjo Ž.Gavelienė.

2016 m. karštosios kelionių kryptys ves už Europos ribų – į JAV, kurios bus geriau pasiekiamos pagerėjus susisiekimui per Stokholmo oro uostą, taip pat į neseniai pasauliui atsivėrusią Kubą.

Taip pat daug keliautojų dėmesio šiais metais sulauks PAR, olimpines žaidynes rengsianti Brazilija bei įvairios Azijos šalys.

„Populiarus liks ir Dubajus, nors jis praėjusių metų hitas“, – sakė turizmo ekspertė.

Keliauja vis daugiau senjorų

Paklausta, kas kainos prasme galėtų pakeisti nuo teroristinių išpuolių kenčiantį Egiptą, Ž.Gavelienė buvo kategoriška: „Nei Egipto, nei Turkijos pakeisti niekas negali.“

Kelionių agentūros generalinė direktorė sakė, kad panašios kainos kaip Egipte, yra Šiaurės Afrikos šalyse – Tunise ir Maroke, tačiau susisiekimas su šiomis valstybėse iš Lietuvos vis dar nėra išvystytas.

Pastaraisiais metais ilgėja ne tik kelionių trukmė, bet ir keliautojų, norinčių susipažinti su konkrečia šalimi „vietinių“ gyventojų akimis, skaičius.

Maža to, Ž.Gavelienė džiaugėsi ir gausėjančiomis senjorų iš Lietuvos gretomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius